Hlavní obsah

Rosický: Sparta ztrácí prestiž, nemáme se od čeho odpíchnout

Praha

Jeho výkon v závěru odvety byl největším pozitivem chmurného večera. Ani Tomáš Rosický už ovšem nestačil odvrátit hladké vyřazení fotbalistů Sparty ve 3. předkole Evropské ligy s Crvenou Zvezdou Bělehrad. „Situace je velice špatná, Sparta není v Evropě a ztrácí tak prestiž. Nemůžeme ale mít hlavy v dlaních. Musíme najít pozitiva. Potřebujeme se odpíchnout, ale nemáme od čeho,“ líčí zkušený záložník.

Tomáš RosickýVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Sparta po vyřazení v Evropské lize

Pohárovou Evropu jste hned na začátku sezóny opustili. Budete tak mít aspoň výhodu proti konkurenci v boji o titul v české lize?

Mohlo by jít eventuálně o výhodu, kdybychom nebojovali sami se sebou. Nemůžeme spoléhat, že ostatní budou unavení. Jestliže na hřišti nevyrosteme jako tým, žádná výhoda nebude.

Jak dlouho bude růst trvat?

Fakt nevím. Nikdy jsem tolik změn v kádru nezažil, nemám s tím zkušenost, takže těžko můžu odpovědět.

Jenže Sparta je teď dole, jako už dlouho nebyla.

Vím z vlastní zkušenosti, že když se zraníte, tak musíte být optimista, jinak vás to semele a nevrátíte se. Jsem hráč Sparty a Sparta se rozhodla pro nějakou cestu, které musíme věřit všichni a musíme přesvědčit i ostatní. Když jí nebudeme věřit, tak to bude ještě horší. Ale tohle všechno jsou prázdná slova. Všechno musíme ukázat především na hřišti.

Na ně jste se dostal v 66. minutě. Nemohl jste nastoupit od začátku?

Ještě nejsem fyzicky připravený, abych nastupoval od začátku, Doufal jsem, že nastoupím za příznivějšího výsledku, chtěli jsme soupeře zmáčknout. Dostali jsme se v závěru do spousty šancí, ale bohužel žádnou neproměnili. Hrajeme hrozně upracovaně, soupeř hrál mnohem víc kombinačně.

Na hřišti jste toho stihl docela dost. Jak se cítíte?

Zápas od zápasu lépe a lépe. Jde především o herní kondici, kterou můžete nabrat jen v utkáních. Jak se má situace bude vyvíjet dál, nedokážu odpovědět.

Trenér Stramaccioni znovu překopal sestavu. Není už nejvyšší čas ji ustálit?

V každém ze tří zápasů byla sestava diametrálně jiná, což týmu neprospívá. Až trenér najde něco ideálního, tak budeme v jiném herním i bodovém rozpoložení. Ale to jsou všechno obrovské otazníky, které budeme poznávat postupně a může nás to bolet.

Fanoušci už jsou ovšem hodně netrpěliví.

Znovu přišla úžasná návštěva, přes šestnáct tisíc podobně jako na zápase s Bohemians. Všechny nás samozřejmě strašně mrzí, že se jim nemůžeme odvděčit lepšími výkony. Nepamatuju si tak skvělou atmosféru, když jsem tady hrál před 16 lety.

Reklama

Související témata: