Hlavní obsah

Nejlepší impuls pro derby, pochvalují si Necid a spol.

Praha

Perný týden sešívaných začal vítězně. Přestože fotbalisté pražské Slavie vyrukovali do úvodního duelu Evropské ligy se silně pozměněnou sestavou, Maccabi Tel Aviv porazili 1:0. A okamžitě po výhře už červenobílí přepínají na nedělní bitvu o Prahu se Spartou. „Vítězný vstup do skupiny je ideálním impulsem pro derby. Odteď už myslíme jen na Spartu!“ ujišťuje autor vítězné branky Tomáš Necid.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie oslavují gól na 1:0 proti Maccabi Tel Aviv.

Článek
Fotogalerie

Minimálně šest opor trenér Šilhavý pošetřil na derby. Pro méně nasazované hráče byl duel s Maccabi nicméně soutěží, aby si o místo v sestavě pro další zápasy také zažádali.

„Všichni musíme být připravení. Věřím, že jsme všichni obstáli a o další šance si řekli," míní záložník Jakub Hromada.

„Rozložili jsme síly a do derby přijdou další hráči a další síly," poukazuje brankář Přemysl Kovář.

Mohli dohrávat ve větším klidu

Během čtvrtečního večera mohli sešívaní ušetřit ještě více sil. Pokud by k Necidově trefě dokázali přidat ještě aspoň jeden gól a nemuseli se pak až do konce obávat o těsný náskok.

„Přesně tak. Ne že bychom se obávali o výsledek, ale měli jsme dost dalších šancí, abychom mohli dohrávat ve větším klidu," souhlasí útočník Tomáš Necid.

Úvodní výhra je obzvlášť sladká právě pro brankáře Kováře, který v letech 2014 až 2016 působil v Hapoelu Haifa a hned po losu se mu ozval spousta známých z Izraele.

„Však nám Kovi celý týden podával o izraelském soupeři spoustu informací. Pomohly nám, stejně jako jeho jistý výkon," usmívá se Hromada.

Reklama