Hlavní obsah

Hruška bude chytat proti Luganu. S pauzami v brance nemá problém

Lucern

Léta byl jednatřicetiletý gólman Aleš Hruška zvyklý stát v brance týden co týden. Příbram v nejvyšší soutěži několikrát zachránil, ale v létě po jejím sestupu odešel do Plzně, kde zrovna při zranění jedničky Matúše Kozáčika hledali zkušenou náhradu. „Přišel jsem, abych pomohl. O tom, že mohu získat mistrovský titul a zahrát si evropské poháry nepřemýšlím, byl by to krásný bonus," pravil.

Foto: FCV/Ladislav Nussbauer

Brankář Viktorie Plzeň Aleš Hruška si zvyká na to, že nastupuje v dresu Západočeského týmu jen v Evropské lize.

Článek

Sezónu začal v brance, ale po uzdravení Kozáčika trenér Viktorie Pavel Vrba oběma kvalitním gólmanům role rozdělil. Kozáčik chytá v domácí lize, Hruška v té Evropské. „Pro mne je to nová situace, čtrnáct dní pauzu mezi zápasy jsem nikdy neměl. Byl jsem postaven před tuhle věc a snažím se s ní vypořádat co nejlépe, abych byl mužstvu užitečný. Necítím v tom žádný problém," pravil diplomaticky, bez známky trpkosti v hlase. Konečně, vždyť se mu plní jeden ze snů.

Neúspěšnou venkovní sérii neřeší

Hruška neřeší, že Viktoria v evropských pohárech už nevyhrála venku jedenáct zápasů, což jsou více než dva roky. „My jsme sem přijeli s cílem vyhrát, nějakou sérií se nezaobíráme. Chceme tři body, abychom zvýšili naše šance na postup ze skupiny, a jestli při tom zlomíme neúspěšnou sérii vůbec není podstatné," konstatoval gólman. „A jaký je mezi oběma týmy rozdíl, když oni jsou v tabulce švýcarské ligy poslední a my vedeme tu českou, se uvidí až v utkání," dodal.

Odmítá také, že by Lugano bylo vyloženě slabým soupeřem. „Hrají Evropskou ligu, takže nějakou kvalitu mít musí. My nesmíme Lugano podcenit. Viděli jsme ho na videu, lehký soupeř to nebude. Nepřipravuji se na žádného jejich hráče speciálně, ale beru je jako tým a snažím se nachystat tak, abych svému mužstvu co nejvíc pomohl. Přiznám ale, že kdybychom si z tohoto zápasu neodvezli tři body, byl bych zklamaný. Uvidíme po utkání, kdo jak na tom bude, stejně tak se ukáže, jestli tisícovka fanoušků, která má přijet z Plzně, nám vytvoří domácí prostředí a pomůže nám k vítězství," zdůraznil Hruška.

Reklama

Související témata: