Hlavní obsah

Šilhavého nadchla výhra. Konec více než desetileté černé série neřešil

Netanja

Tři cenné body z Izraele z duelu s Maccabi Tel Aviv posunuly fotbalisty Slavie na druhé místo skupiny A Evropské ligy. Nakročeno k postupu mají velmi dobře... „Ale ještě tam nejsme. Doma s Astanou to bude takové play off, věřím, že pro nás úspěšné,“ říkal spokojeně před čtvrteční půlnocí kouč Slavie Jaroslav Šilhavý. Slavia zároveň ukončila sérii dvaceti venkovních zápasů v evropských pohárech bez výhry, která trvala víc než deset let. „To jsme neřešili, ale k vítězství je to příjemný bonus,“ přiznal trenér.

Foto: Ammar Awad, Reuters

Fotbalista Slavie Michael Ngadeu-Ngadjui se snaží rozehrát během utkání Evropské ligy na hřišti Maccabi Tel Aviv.

Článek
Fotogalerie

Ještě před vlastním utkáním sledovali Pražané na hotelu duel Astany s Villarrealem, který vyhrál španělský klub 3:2. Slavia tak nemusela v Netanje nad Maccabi bezpodmínečně vyhrát.

„Kluci výsledek věděli, trochu jsem se bál, aby to nezanechalo nějaké stopy, ale k zápasu přistoupili velice zodpovědně. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Začali jsme aktivně, domácí jsme napadali, což jim dělalo problémy. Měli jsme i šance. Jen gól tomu chyběl, ale Pepa Hušbauer to před půlí parádně trefil a po změně stran přidal druhý gól. Domácí střídáními chtěli se zápasem ještě něco udělat, ale další příležitosti jsme měli i my," usmíval se Šilhavý.

Pochválil Hušbauera i Zmrhala

Kouč odmítl, že by byl Hušbauer pro evropské poháry méně použitelný. „Tak to vůbec není. Nastoupil dokonce jako kapitán a mužstvo táhl k vítězství. Podal výborný výkon, stejně jako Jaromír Zmrhal, kterému chyběl jen ten gól, ale udělal obrovský kus práce," zdůraznil Šilhavý.

Slavia je neustále pod velkým tlakem. „Výsledky se chtějí hned, někdy chybí víc trpělivosti. V domácí lize vzhledem k náskoku Plzně už to není ono, cenný bude i postup v Evropské lize a pořád jsme i v MOL Cupu. Věřím, že doma utkání s Astanou zvládneme. Máme výhru, jsme před ní o bod, ale postup ještě hotový není. V Netanje mě překvapili naši fanoušci, kolik jich přijelo a byli opět výborní. Doufám, že přijdou i na Astanu a poženou nás za vítězstvím a postupem," přál si Šilhavý.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články