Hlavní obsah

Tottenham přicestoval do Prahy se všemi hvězdami

PRAHA

Fotbalisté pražské Slavie se ve čtvrtek postaví v prvním kole Poháru UEFA proti hvězdám Tottenhamu Hotspur. S ostrovním týmem ve středu nakonec na ruzyňské letiště nečekaně dorazil i anglický reprezentant Aaron Lennon, jehož poraněné kolenní vazy se hojí nečekaně rychle. Do Prahy přiletěly také všechny další opory londýnského celku, jehož brankářskou dvojkou je bývalý slávista Radek Černý.

Foto: Sport.cz

Fotbalisté Slavie vyzvou v prvním kole Poháru UEFA anglický Tottenham Hotspur.

Článek

Dvojzápas Pražanů s pátým mužstvem minulého ročníku Premier League okoření fakt, že oba kluby mají stejného majitele - britskou společnost ENIC. Střet zájmů však nehrozí, neboť v Tottenhamu tato firma vlastní pouze 30 procent. "Problémem by byl majoritní podíl v obou týmech. Prověřili jsme jejich majetkové poměry a nenašli jsme tam jediný problém," uvedl už po losu mluvčí UEFA William Gaillard.

A ještě jednu věc mají oba soupeři před čtvrtečním duelem společnou: ani jednomu z nich se příliš nevydařil vstup do letošní ligové sezóny. Kohouti, jak se Tottenhamu přezdívá, se po čtyřech kolech krčí až na patnáctém místě tabulky, na hřišti soupeřů navíc ještě neskórovali.

Jak skončí první zápas Slavie s Tottenhamem?
Hlasujte v anketě pod článkem.

Šťastné výsledkové období neprožívá ani Slavia. Porážky o víkendu v Mostu 0:2 a s druholigovou Čáslaví v Poháru ČMFS odhalily hlavní nedostatky ve hře sešívaných - nedůraz v obranné činnosti a málo klidu v koncovce. "Nedokážeme útočné akce dotáhnout, dát si finální přihrávku," zlobil se po nedělní prohře se Severočechy trenér Karel Jarolím. Po zápase s Mostem ale na rozdíl od porážky v domácím poháru k finančnímu potrestání hráčů nesáhl. "Na Pohár UEFA čekám plný stadión, tak snad to bude lepší," uvedl slávistický kouč.

Kromě zraněných Davida Kalivody a Jana Vorla by měli být všichni Jarolímovi svěřenci na čtvrteční duel fit, v nedělním ligovém utkání se na hřiště dostal i zotavující se Brazilec Gaúcho. Situace se na poslední chvíli zlepšila i v soupeřově týmu, trenéru Jolovi bude zřejmě chybět jen dlouhodobě absentující Steed Malbranque.

Fanoušci se mohou těšit i na další zvučná jména. V základní sestavě Tottenhamu by se měl objevit známý nizozemský bouřlivák Edgar Davids i egyptská dvojice Ahmed Mido s Husamem Ghalím, v útoku asi dostanete místo irské hvězdy Robbieho Keanea přednost Jermain Defoe. Bulharský kanonýr Dimitar Berbatov, letní posila z Leverkusenu, zůstane po zranění třísel zřejmě jen na lavičce.

Do branky se postaví anglický reprezentační gólman Paul Robinson, Černý bude opět náhradníkem. "Kluci řadí Slavii mezi východní týmy. Sofia, Budapešť, Praha - to je jim jedno," prohlásil dvaatřicetiletý český brankář. Jeho spoluhráči však prý pražský tým vůbec nepodceňují. "Vědí, že se Slavii v Poháru UEFA dost daří, a tak se mě pořád na něco ptají," dodal Černý.

Čtvrteční utkání má na Strahově výkop ve 20:00 a řídit ho bude trojice francouzských sudí v čele s Piccirillem. Přímý přenos zápasu vysílá ČT4.

Předpokládané sestavy
Slavia: Vorel - Krajčík, Latka, Suchý, Hubáček - Janda, L. Jarolím, Švec, Švento - Vlček, Fořt (Gaúcho).
Tottenham: Robinson - Chimbonda, King, Dawson (I Jong-pchjo), Assou-Ekotto - Jenas, Zokora, Davids (Tainio), Ghalí - Defoe (Keane), Mido.

Reklama

Související témata: