Hlavní obsah

Pospíšil: Doma na Letné si už snad zahraji

Karel Felt (Edinburgh)Právo

Bývalý útočník Sparty Michal Pospíšil mohl mít ve čtvrtek jedinečnou šanci nastoupit proti svému klubu v pohárovém zápase. Jenže současný hráč skotského klubu Hearts of Midlothian je momentálně zraněný, takže bude utkání prvního kola Poháru UEFA sledovat jen z tribuny. "Na Letné si ale snad zahraji," řekl Pospíšil v rozhovoru pro deník Právo.

Foto: PRÁVO

Michal Pospíšil ještě v dresu Sparty.

Článek

Jak to s vámi vypadá po zdravotní stránce před duelem se Spartou?

Mám na podzim smůlu. Nejprve mě vyřadilo svalové zranění a pak jsem zřejmě uspěchal návrat a natáhl si přitahovač. Už sice zvyšuji tréninkové dávky, běhám naplno, ale nevidím to tak dobře, abych ve čtvrtek nastoupil. Ještě to není stoprocentní a víc než čtrnáct dní jsem nemohl trénovat, což musí být znát. Snad si zahraji na Letné, tam se cítím pořád doma a moc se tam těším.

Roman Bednář ve čtvrtek nastoupí?

Také byl zraněný, ale už se dostal do formy. Myslím si, že hrát bude. V sobotu mu sice ligový zápas střelecky nevyšel, ale pořád to je koncový a gólový útočník. I pro něj bude mít utkání prestižní náboj, hrajeme přece proti krajanům.

Hearts se vůbec generálka ve skotské lize se St. Mirrenem

To ne. Hráli jsme špatně a ztratili cenné body doma s nováčkem. V kabině z toho bylo rozčarování, zřejmě se negativně projevilo, že jsme se po reprezentační pauze sešli až dva dny před utkáním. Určitě to pro nás bylo poučení. Sparta bude navíc mnohem těžším soupeřem, i když také není v optimální formě.

Ptal se vás kouč Ivanauskas na Spartu?

Hovořili jsme o ní, ale nijak podrobně, protože ví, že se mužstvo hodně změnilo. On sám proti Spartě hrál před osmi roky za Salcburk v předkole Ligy mistrů. Trenér ví, že nás čeká velmi silný soupeř a musíme využít co nejvíc výhody domácího prostředí. Naším cílem je postup do základní skupiny Poháru UEFA.

Těšíte se i na kamaráda Tomáše Sivoka?

To víte že ano! Spolu jsme hodně zažili, zejména když jsem u něho bydlel, protože dům rodičů zaplavila povodeň a oni chtěli, abych měl na fotbal klid. Tehdy jsem hrál v útoku Sparty a Tomášovi ukazoval Prahu, byl tam nový. Moc rád na to vzpomínám a samozřejmě si telefonujeme. Proti sobě nastoupíme asi až koncem září v Praze. Rád bych si s ním ještě někdy zahrál v jednom týmu.

Reklama

Související témata: