Hlavní obsah

Latka: Respektu jsme měli až moc

PRAHA

Až s blížícím se koncem zápasu registroval gólman Tottenhamu Robinson častější přítomnost slávistických fotbalistů před svojí brankou. V první půli totiž byli domácí hodně pasivní, alespoň částečně se začali probírat až po změně stran.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Kapitán Slavie Lukáš Jarolím odkopává míč po jedné ze šancí Tottenhamu.

Článek

"Možná jsme ze začátku měli až moc velký respekt ze soupeře," připouštěl obránce Martin Latka, že velká jména na straně Tottenhamu zaskočila slávistický tým s mnoha mladíky, i když hvězdy jako Edgar Davids či Robbie Keane zůstaly na lavičce. "Ale oni mají tak kvalitní kádr, že je v podstatě jedno, kdo je na hřišti," říkal Latka.

V nevděčné pozici se ocitl gólman Matúš Kozáčik. Po necelé půlhodině musel narychlo nahradit zraněného gólmana Vorla. "Ale já byl rozcvičený už před zápasem, v tom nebyl problém," tvrdil slovenský brankář, jenž se krátce po pobytu na hřišti blýskl zákrokem proti hlavičce Chimbondy. "To byl důležitý moment, dostal jsem se do pohody," pochvaloval si. Na gólovou střelu Jenase ale dosáhnout nemohl. "Dával jsem si pozor, abych pokryl co nejvíc prostoru, ale on to trefil k tyči," popisoval rozhodující moment zápasu.

Za čtrnáct dní by musela Slavia podat minimálně o sto procent lepší výkon než včera, pokud chce myslet na účast ve skupině Poháru UEFA. "Když se vyvarujeme chyb, které jsme tady já i ostatní předvedli, šance pořád je," věřil Latka. "Dokázali jsme si, že se s nimi dá hrát," neztrácel naději ani Kozáčik, který se stihl pozdravit i se svým někdejším konkurentem ve slávistické brance Radkem Černým.

Reklama

Související témata: