Hlavní obsah

Mladoboleslavští fotbalisté litovali, že nebyli odvážnější

MARSEILLE

Jedinou střelu vyslali fotbalisté Mladé Boleslavi v úvodním utkání 1. kola Poháru UEFA na hřišti Marseille. Rána Pecky z druhého poločasu však šla přímo do středu branky, jiné skutečně nebezpečné šance si Středočeši na půdě lídra francouzské ligy nevytvořili.

Článek

"Nějaké náznaky tam byly, ale domácího brankáře jsme do úzkých nedostali. Měli jsme být odvážnější," přiznal Jan Rajnoch, který si mladoboleslavském dresu odbyl ve čtvrtek premiéru. "Vůbec jsem nebyl nervózní. Debut v evropském poháru a ještě k tomu proti Marseille člověka jen motivuje. Nijak jsem si význam toho zápasu nepřipouštěl. Ani mě nijak nerozhodilo, když jsem se musel přesunout z pozice záložníka na stopera," tvrdil čtyřiadvacetiletý borec.

"Chtělo to být drzejší, snažit se více pronikat do jejich obrany. Na druhou stranu je to o hodně lepší než v Turecku," připomínal kapitán Středočechů Marek Kulič pětibrankový debakl svého týmu na půdě Galatasaray Istanbul.

Oba borci se shodli, že jestli nějaká šance na vstřelení gólu pro hosty byla, tak ještě v průběhu první půle za bezbrankového stavu. "Do přestávky jsme hráli určitě lepší fotbal než po změně stran. Hrozně mě mrzí, že se nám nepodařilo nic z dobře se rýsujících akcí dotáhnout," krčil rameny Rajnoch.

"Po přestávce už domácí velmi dobře kombinovali. Byli technicky skvěle vybavení, při hře jeden na jednoho skutečně vynikající," uznale pokýval hlavou Kulič, jemuž se ze středové zálohy nedostávalo patřičné podpory.

Jednobrankový rozdíl ve skóre při žádném vstřeleném gólu je pro Středočechy nadějný, současně však hodně ošidný. "Měli jsme dát gól, pak by se nám doma dýchalo mnohem lépe," posteskl si Rajnoch. "Prohrát takovýmhle výsledkem je hodně šibeniční. Nezbývá nám, než na ně doma vletět. V tom je naše největší síla, to umíme. Na druhou stranu je mrzuté, že Marseille většinou hraje venku lépe než na domácím stadiónu," mínil Kulič.

Reklama

Související témata: