Hlavní obsah

Bednář: Vyhodit by měli nás, hráče Hearts

Hodně rozčarovaný z výkonu svého i týmu byl po utkání skotských Heart of Midlothian proti Spartě Roman Bednář. Pražané v prvním kole Poháru UEFA odvezli z Edinburghu vítězství 2:0 a jsou blízko postupu. "Dobře se připravili. V soubojích jsme dostali víc ran, navíc jsme byli všude druzí," říká Bednář v rozhovoru pro Právo.

Článek

Čekal jste, že by Hearts mohli doma se Spartou prohrát 0:2?Nečekal a jsem velice zklamaný. Chtěli jsme vyhrát, ale takhle špatně jsme ještě nehráli, co jsem v Edinburghu, a platí to především pro mne.

Přesto jste byl z vašeho týmu nejnebezpečnější...K čemu to bylo, když jsme prohráli. Sparta byla výborná, dobře se na nás připravila a k ničemu nás nepustila. Říkal jsem před zápasem, aby se na nás Sparta nechytila. Stalo se.

Po ligovém zaváhání se St. Mirren přišla druhá porážka doma během necelého týdne, čím si to vysvětlujete?Těžko se na to odpovídá, něco takového jsme tu ještě nezažili. Možná je to tím, že jsme unaveni, na čemž jsme se shodli i s ostatními. Trenér mě nechal na trávníku celý zápas, i když viděl, že v sedmdesáté minutě jsem byl vyřízený. Nejsme zvyklí hrát dva zápasy v týdnu. Chybí nám i stabilita, každý týden hraje jiná sestava. Vyměnili se tu čtyři trenéři, vedení slibovalo uklidnění a nic se nezměnilo.

Skotští novináři už na pozápasové tiskovce odvolávali trenéra Ivanauskase...On si to nezaslouží. Vyhodit by za výkon měli nás, hráče, a ne trenéra. Ale jsou to litevské povahy, trochu bláznivé. Majitel klubu Romanov přijde a může ho vyhodit. Po utkání ale v kabině řekl jen to, že se musíme připravit na další zápas.

Polehávali jste na trávníku víc než sparťané, ale tím tvrdším týmem měli být Hearts...Mně je jasné, co říkal v šatně trenér Bílek. Že my budeme tvrdí a Sparta musí ještě přitvrdit. My hrajeme tvrdě, ale ne záludně, i když s Aténami jsme měli dva vyloučené. Prostě se na nás sparťané dobře připravili. V soubojích jsme dostali víc ran, navíc jsme byli všude druzí.

Jak vidíte šance pro odvetu?Už to není o procentech. Bude to těžké, ale my to nevzdáváme a já budu chtít v Praze dát gól. Kdyby se to povedlo, třeba se s tím dá ještě něco udělat. Musíme hrát lépe a mít i štěstí.

Dostal jste se do tvrdšího nebo slovního kontaktu s hráči Sparty?Ani ne, jednou jsem řekl Kadlecovi, ať jde a hodí aut, když trochu zdržoval, a Řepka zase nebyl tak tvrdý, jak jsem čekal, ve Skotsku jsou větší brousci.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen