Hlavní obsah

Plzeňský Hejda se dostal do ideální sestavy Evropské ligy

Nyon

Plzeňský fotbalista Lukáš Hejda byl zařazen do ideální jedenáctky po odvetných utkáních 2. kola Evropské ligy. UEFA ocenila stopera Viktorie za defenzivní práci při čtvrteční výhře 2:0 nad Partizanem Bělehrad i za přihrávku na úvodní gól.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost Lukáše Hejdy z Plzně.

Článek

"Hejda čtyřikrát získal míč, třikrát měl dobrý obranný zákrok a vyhrál čtyři vzdušné souboje. Také zaznamenal asistenci při vyřazení Partizanu," uvedla UEFA v hodnocení Hejdova výkonu.

Celkem se v této sezoně Evropské ligy objevilo v ideálních sestavách hned sedm českých hráčů či fotbalistů z českých klubů. V 1. kole skupinových bojů to byl Eduard Sobol ze Slavie, ve 2. kole další slávista Michael Ngadeu a Jan Kopic z Plzně. Ve 4. kole se přidali další hráč Plzně Michael Krmenčík a Michael Lüftner z Kodaně. V 5. kole skupin to byl Josef Hušbauer ze Slavie

Ideální sestava odvet 2. kola podle UEFA:
Anthony Lopes (Lyon) - Michalis Bakakis (AEK Atény), Lukáš Hejda (Plzeň), Bastos (Lazio Řím), Branislav Ivanovič (Zenit Petrohrad) - Felipe Anderson (Lazio Řím), Bruno Fernandes (Sporting Lisabon), Leandro Paredes (Zenit Petrohrad), Marin Tomasov (Astana) - Ciro Immobile (Lazio Řím), Munas Dabbur (Salcburk).

Reklama

Související témata: