Hlavní obsah

Podstatný je postup, shodovali se sparťané

Karel FeltPrávo

Po utkání sparťané přiznali, že prvořadý pro ně byl postup. Dát skotskému soupeři gól se snažili v první dvacetiminutovce. V dalším průběhu odvety Poháru UEFA s Hearts už si především hlídali čisté konto.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Tomáš Sivok ze Sparty (vlevo) hlavičkuje v utkání proti Hearts.

Článek

"Typický pohárový zápas, v němž šlo především o postup. Byli jsme hodně obezřetní a trochu i pod tlakem, abychom zbytečně neinkasovali. Hosté měli jednu velkou šanci, ale naštěstí Mole u toho nepřemýšlel a napálil to tam, kde jsem stál. Když jsme nedali brzy gól, hráli jsme už jen to, co jsme potřebovali. Myšlenky na pondělní derby v tom nebyly. Koho bych si přál v úterním losu? Nepřemýšlím o tom, nějaký atraktivní tým, jinak je to jedno," konstatoval brankář Jaromír Blažek.

České kluby v odvetách 1. kola Poháru UEFA:
Liberec - CZ Bělehrad 2:0 a 2:1
REFERÁTLiberec porazil Crvenou Zvezdu i v Bělehradě
OHLASYV Bělehradě rozhodl Bílkův rychlý gól
Mladá Boleslav - Marseille 0:1 a 4:2
ONLINEMl. Boleslav - Marseille
REFERÁTBoleslav gólem v nastavení vyřadila Marseille
OHLASY:Sedláček: Byli nafoukaní, tak dostali za vyučenou
Sparta - Hearts 2:0 a 0:0
REFERÁTNa postup Spartě stačila i remíza
OHLASY:Podstatný je postup, shodovali se sparťané
Tottenham - Slavia 1:0 a 1:0
REFERÁTSlavia i v Anglii prohrála 0:1

Kapitán Tomáš Sivok byl také spokojený především s postupem. "Ten je podstatný. Šli jsme za tímhle cílem a bylo nám vcelku jedno, jak k němu dojdeme. Třeba i touhle remízou. Chtěli jsme dát brzy gól, vlítli jsme na ně. Šance na to byly, jednu jsem měl i já. Míč jsem chtěl dát k zadní tyči, ale sklouzl mi po hlavě. Po neproměněných šancích jsme trošičku znervózněli, ale zvládli jsme první čtvrthodinu druhé půle a pak už jsme zápas kontrolovali a nikam se nehrnuli. Rozhodující pro postup bylo vítězství ve Skotsku," rozebral zápas Sivok s tím, že by si v losu přál nějaký anglický celek.

Daniel Kolář se v Edinburghu trefil a přál si vstřelit gól i v Praze. "Nevyšlo to, ale důležité je, že jdeme dál. Přitom ke gólu jsem měl blízko. Honza Šimák mi dal po rozehraném rohu míč hezky pod sebe. Vyhnul jsem se obránci, vystřelil, ale míč skončil na břevně. Byla v tom i smůla. Tenhle zápas byl těžší, než ve Skotsku. Každý si myslel, že postup máme v kapse, ale nebylo to tak jednoduché. Hlavně že jsme neinkasovali," dodal mladý záložník.

Reklama

Související témata: