Hlavní obsah

V Bělehradě rozhodl Bílkův rychlý gól

BĚLEHRAD

Hlavně rychlý vedoucí gól záložníka Jiřího Bílka pomohl podle trenéra libereckých fotbalistů Vítězslava Lavičky k vítězství a tím i k postupu do druhého kola Poháru UEFA přes Crvenou Zvezdu Bělehrad, klub, který v roce 1991 vyhrál PMEZ.¨

Článek

"Z Liberce jsme přijeli s velmi slušným vkladem a jsem moc rád, že jsme to i v odvetě dokázali potvrdit. Podle mého názoru nám velmi pomohl rychlý gól Jirky Bílka ze druhé minuty. Domácí to úplně zmrazilo," pochvaloval si Lavička.

České kluby v odvetách 1. kola Poháru UEFA:
Liberec - CZ Bělehrad 2:0 a 2:1
REFERÁTLiberec porazil Crvenou Zvezdu i v Bělehradě
OHLASYV Bělehradě rozhodl Bílkův rychlý gól
Mladá Boleslav - Marseille 0:1 a 4:2
ONLINEMl. Boleslav - Marseille
REFERÁTBoleslav gólem v nastavení vyřadila Marseille
OHLASY:Sedláček: Byli nafoukaní, tak dostali za vyučenou
Sparta - Hearts 2:0 a 0:0
REFERÁTNa postup Spartě stačila i remíza
OHLASY:Podstatný je postup, shodovali se sparťané
Tottenham - Slavia 1:0 a 1:0
REFERÁTSlavia i v Anglii prohrála 0:1

Záložník Bílek po utkání nestačil přijímat gratulace. Trefil se už po 63 vteřinách hry. "Jestli je to nejdůležitější gól? Nevím, snad ještě takový přijde," usmíval se synovec sparťanského kouče Michala Bílka po utkání v rozradostněné kabině.

Gól do šatny nahnal strach

Bílka těšilo, že zužitkoval nacvičený signál. "Takhle to trénujeme, já pokaždé chodím na zadní tyč. Máme to takhle nacvičené, ale teď to asi budeme muset změnit, všichni to už ví," vtipkoval Bílek.

Vážněji dodal, že po vyrovnávacím gólu Ailtona mu trochu zatrnulo. "Dali to v nejnevhodnější moment, chvíli přes přestávkou. Kdyby dali po přestávce druhý gól, tak to máme ještě hodně perné. Naštěstí Johny (Holenda) dal druhý gól a v tu chvíli už bylo víceméně jasno," dodal Bílek, kterého uchvátila atmosféra na stadiónu Marakana. "Bylo to něco úžasného, škoda, že takové to není u nás v lize. To by se pak hrál jiný fotbal," tvrdil liberecký středopolař.

Domácí kouč Dušan Bajevič si posteskl, že se proti jeho týmu všechno spiklo. "Dostali jsme velmi rychlou branku. Pak nám neuznali vyrovnávací gól a navíc se nám zranili dva hráči. A jestli odstoupím? To není moje věc, je to otázka pro vedení. Já tady mám pořád platnou smlouvu," uvedl Bajevič.

Reklama

Související témata: