Hlavní obsah

Vrba po porážce v Lisabonu: Esa teď drží soupeř

Lisabon

Sporting byl lepší, vyhrál zaslouženě, měl vyšší kvalitu. Tak v kostce zhodnotil úvodní osmifinále Evropské ligy na půdě Sportingu Lisabon trenér fotbalistů Plzně Pavel Vrba. Viktoriáni v Portugalsku padli 0:2, oba góly jim vstřelil Kolumbijec Montero.

Foto: Rafael Marchante, Reuters

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba měl svým svěřencům během duelu Evropské ligy v Lisabonu co říct, často gestikuloval před lavičkou. Sporting nakonec vyhrál 2:0 a ke čtvrtfinále má blíže.

Článek
Fotogalerie

Chtěli jste Sporting překvapit, proč se to nepodařilo?

Chtěli jsme být trpěliví. Když se podívám na vývoj utkání, v první fázi byl Sporting lepší, přehrával nás. Na druhou stranu, pokud je poslední minuta první půle, máme v držení míč, který zbytečně ztratíme a dostaneme z toho gól... Není to optimální.

Začátek druhé půle to samé...

Bohužel. Potom je zápas s tak výborným soupeřem strašně těžký. Kvalita hráčů Sportingu je mimořádná, mohli dát další dva, tři góly. Ale i my jsme měli tři situace, ze kterých jsme při troše štěstí a lepším zakončení mohli dát kontaktní gól. Sporting ale byl lepší, zaslouženě vyhrál.

Sporting dvakrát udeřil poté, co ztratil míč Milan Petržela. Vyčítáte mu ta zaváhání?

Právě takové situace rozhodují. Pokud ztratíte jednoduché míče, zkušené týmy vás potrestají. Jako nás potrestal Sporting. V lize se s tím tolik nesetkáváme, ale na této úrovni je z toho problém.

Při kvalitě soupeře, může Sporting postup ztratit?

Musel bych mít skleněnou kouli, tohle říct nedokážu. Výchozí pozici mají výhodnou, i kvalita na jejich straně je veliká. Můžeme ale dát gól, může se to změnit. V dané chvíli má ale esa v rukách Sporting.

Jak se dá čelit takové kvalitě?

Pokud se podíváte na složení mužstva Sportingu a našeho, pochopíte. Výběr i kvalita jeho hráčů je obrovská.

Reklama

Související témata: