Hlavní obsah

Manchester United si doma hladce poradil s Portsmouthem

LONDÝN

Fotbalisté Manchesteru United porazili v 11. kole Premier League na svém hřišti čtvrtý Portsmouth hladce 3:0 a upevnili si vedení v tabulce. Domácí o vývoji sobotního zápasu rozhodli hned v úvodu, když se ve druhé minutě ujali vedení zásluhou penalty Luise Sahy a v osmé přidal z přímého kopu druhou branku Portugalec Cristian Ronaldo.

Článek

Manchester, slavící dvacáté výročí příchodu trenéra Alexe Fergusona, si pak výsledek už pohlídal a v 65. minutě uzavřel gólový účet Vidič. V domácím prostředí si zajistil tři body i Liverpool, který porazil 2:0 Reading. Obě branky Liverpoolu vstřelil Nizozemec Dirk Kuijt a jeho tým se dostal na sedmou příčku v tabulce.

Doma se dařilo i fotbalistům Charltonu a Watfordu - první z nich zdolal 1:0 Manchester City a z Watfordu, který vyhrál poprvé v sezoně, odjížděli s prázdnou fotbalisté Middlesbrough po výsledku 0:2. Naopak třetí Bolton prohrál nečekaně doma s Wiganem 0:1 a na Manchester už ztrácí osm bodů.

Stejným výsledkem porazili fotbalisté Fulhamu Everton a šestému týmu tabulky se přiblížili na rozdíl jednoho bodu. O jediný gól zápasu se postaral v 66. minutě dánský záložník Jensen. Everton, který na stadionu Fulhamu nevyhrál už 40 let, mohl v závěru alespoň vyrovnat. Kanonýra Johnsona však nadvakrát skvěle vychytal finský gólman Niemi, kterému z lavičky kryl záda český brankář Jan Laštůvka.

Anglie - 11. kolo:
Fulham - Everton 1:0 (66. Jensen), Charlton - Manchester City 1:0 (28. Bent), Watford - Middlesbrough 2:0 (6. Woodgate, 60. Young), Manchester United - Portsmouth 3:0 (2. Saha z pen., 8. Ronaldo, 65. Vidič), Bolton - Wigan 0:1 (79. McCulloch), Liverpool - Reading 2:0 (14. a 72. Kuijt), Newcastle - Sheffield United 0:1 (68. Webber).
TABULKU NAJDETE ZDE:

Reklama

Související témata: