Hlavní obsah

Dresy, jaké jste ještě neviděli! Přemožitel Sparty vsadil na kouzlo Aladinova koberce

Rostov

Aprílový žertík během léta, nebo vážně myšlená akce? Otázka, která je rozhodně na místě. Nejspíš je však B správně... Vedení ruského FC Rostov se postaralo o hit internetu. Rozhodlo se vyrobit čtvrtou variantu dresů, která připomíná Aladinův koberec. Kouzelná věc totiž mužstvu přinesla štěstí v předchozím zápase. Dres, jaký jste ještě neviděli, si už objednalo více než pět set fanoušků.

Foto: Sport.cz

Originální nápad vedení Rostova se setkal s kladným přijetím u fanoušků.

Článek

Klub z Rostova je osudovým soupeřem pražské Sparty, s nímž vypadla loni v únoru v úvodním kole vyřazovací části Evropské ligy po výsledcích 0:4 a 1:1. Do města na Donu se brzy podívá také česká reprezentace, národní tým tady sehraje 10. září přípravný duel s Ruskem.

FC Rostov teď ovšem zazářil nevídanou kuriozitou. Všechno způsobil jeden z fanoušků, který na nedělní ligový duel s Jenisejí přinesl na pomoc svému týmu do hlediště Aladinův koberec. Stal se okamžitě středem zájmu objektivů, kouzelný předmět nicméně prokázal svou moc. Rostov porazil poslední tým tabulky 4:0 a je v nejvyšší ruské soutěži čtvrtý.

Vedení klubu zareagovalo bleskurychle. Když jim Aladinův koberec přinesl štěstí, rozhodlo se jeho motiv přenést na zbrusu novou sérii dresů, celkově již čtvrtou.

Ne, nejspíš opravdu nejde o žert. A reakce fanoušků je vcelku příznivá. „Geniální!" píše na klubovém webu příznivec s přezdívkou Tim. „Bláznivé, ale myslím, že si dres koupím," dodává Nando.

Reklama

Související témata:
Koberce