Hlavní obsah

Kubík prý povede tým čtvrté anglické ligy Torquay

LONDÝN

Anglický fotbalový klub Torquay United, který hraje čtvrtou ligu, se prý chystá angažovat jako trenéra bývalého českého reprezentanta Luboše Kubíka. S odvoláním na své zdroje to uvedl server efotbal.cz.

Foto: PRÁVO

Luboš Kubík.

Článek

Předseda klubu Chris Roberts ve čtvrtek oznámil, že hodlá přivést k týmu českého internacionála, který si zahrál na mistrovství světa a má na kontě mnoho zápasů za národní tým. Jméno vyhlédnutého kouče ale neprozradil.

"Nechci o něm příliš mluvit, ale doufám, že všechno klapne a v pondělí bude jmenován naším novým trenérem," citovala BBC Robertse. Současný kouč týmu z jihu Anglie Ian Atkins by se měl přesunout na pozici sportovního ředitele.

Kubík, jenž reprezentoval na MS v Itálii v roce 1990, letos trénoval ve druhé polské lize Slask Vratislav. Na jeho lavičce však vydržel jen jedenáct kol, začátkem října sám rezignoval. Jako hráč zavítal někdejší obránce pražské Slavie do řady zemí a působil ve Fiorentině, Metách, Norimberku a na závěr aktivní kariéry v americké MLS v týmech Chicaga a Dallasu.

Osmatřicetiletý Roberts má vlastní zkušenost s českým fotbalem, neboť podle českého deníku Sport v roce 1985 hrával ve Viktorii Žižkov za rezervní mužstvo. V minulosti pracoval jako poradce pro FIFA a UEFA. Letos v říjnu se stal majitelem Torquay United, klubu s více než stoletou tradicí, a nyní se snaží pozvednout jeho renomé.

V minulých dnech na sebe i tým upozornil prohlášením, že bude trestat hráče, kteří budou filmovat nebo simulovat. Při třetím prohřešku hodlá fotbalisty propustit či přesunout na přestupní listinu. Úkol odnaučit hráče těmto nešvarům chce Roberts nyní svěřit českému trenérovi.

Reklama

Související témata: