Hlavní obsah

Berger skončil v Aston Ville kvůli sporu s trenérem

BIRMINGHAM

Roztržka s trenérem Martinem O'Neillem byla prý důvodem odchodu záložníka Patrika Bergra z Aston Villy. Podle nedělního listu News of the World bývalý český fotbalový reprezentant odmítl nastoupit za rezervní mužstvo, za což mu kouč udělil pokutu a poslal ho na hostování do druholigového anglického klubu Stoke City. O'Neill na internetové stránce Aston Villy naznačil, že Berger už si za birminghamský celek nezahraje.

Foto: Internet

Patrik Berger na archívním snímku.

Článek

Severoirský trenér uvedl, že vicemistr Evropy z roku 1996 porušil disciplinární řád klubu. "Proto už nefiguruje v mých plánech v dohledné budoucnosti. Ten přesun byl v zájmu všech. Končí mu tady smlouva a myslím, že se vrátí domů," řekl O'Neill, po jehož letním příchodu si Berger zahrál jen v jednom ligovém utkání, navíc pouze závěrečných pár minut. Velké přízni bývalého kouče Celtiku Glasgow se netěší ani útočník Milan Baroš, o jehož odchodu se čím dál častěji spekuluje.

Berger, který se zotavil po vleklých zdravotních problémech, bude hostovat ve Stoke City do 4. ledna. Premiéru si odbyl v sobotu při vítězství 1:0 nad West Bromwichem, když přišel do hry v 67. minutě.

Ve Stoke City uvítali třiatřicetiletého českého záložníka s otevřenou náručí. "Je to fantastická posila. Máme velkou radost, že se nám povedlo získat hráče Patrikových kvalit. Nemůžu Martinu O'Neillovi dostatečně poděkovat za to, že ho k nám pustil," uvedl nadšený kouč Tony Pulis pro list Stoke Sentinel.

Tahák pro lidi

Od bývalého hráče Liverpoolu a Portsmouthu si slibuje, že bude tahounem záložní řady. "Dokáže tvořit i dávat góly. Jsem si jist, že bude i tahákem pro lidi. Fanoušci ho měli rádi všude, kde hrál," řekl Pulis.

Berger působí v Anglii od roku 1996, kdy přestoupil z Borussie Dortmund do Liverpoolu. Později hrál v Portsmouthu a před dvěma lety odešel do Aston Villy, v jejím dresu však zejména vinou zranění nastoupil v lize jen devětkrát.

Reklama

Související témata: