Hlavní obsah

Rennes s Koubkem v brance neudrželo vedení s PSG a prohrálo

Rennes

Fotbalisté Rennes s českým reprezentantem Tomášem Koubkem v brance prohráli ve francouzské lize s Paris St. Germain 1:3. Jeden ze soupeřů Jablonce v základní skupině Evropské ligy sice od úvodu utkání vedl po vlastním gólu Rabiota, vedoucí tým tabulky ale vývoj otočil a po šesti zápasech zůstává stoprocentní. Rennes doma prohrálo poprvé v sezóně.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Brankář Rennes Tomáš Koubek při utkání s Jabloncem.

Článek

Koubek v průběhu prvního poločasu dlouho nemusel řešit žádnou vážnější situaci, až z poslední akce úvodního dějství ho překonal křížnou střelou zpoza šestnáctky Di María. Obhájce titulu dokonal obrat v 61. minutě, kdy svůj únik po pravém křídle zakončil střelou na zadní tyč Meunier. V závěru utkání překonal českého brankáře potřetí tvrdou střelou zblízka střídající Choupo-Moting.

Rennes odehrálo zápas v sestavě: Koubek - Traoré, Da Silva, Mexer, Bensebiani - Grénier, André, Léa Siliki (62. Ben Arfa) - Sarr, Niang (81. del Castillo), Bourigeaud (75. Siebatcheu).

Záložník Jaroslav Plašil se na rozdíl od pohárového utkání proti pražské Slavii neobjevil v nominaci Bordeaux k zápasu na hřišti Guingampu. Jeho tým na hřišti posledního vyhrál 3:1 a posunul se na 13. místo.

Skóre otevřel v 53. minutě Kamano, ale domácí vyrovnali z penalty zásluhou Thurama. O vítězství Bordeaux rozhodl až v 80. minutě po vynikající Corneliusově přihrávce za obranu střídající Karamoh. V nastaveném čase upravil na dvoubrankový rozdíl další střídající hráč De Préville.

Sestava Bordeaux: Costil - Palencia, Koundé, Pablo, Sabaly - Lerager, Otávio, Sankharé - Kalu (76. Karamoh), Cornelius, Kamano (90. De Préville).

Reklama

Související témata: