Hlavní obsah

Potrestaný Nedvěd hrozí, že skončí s fotbalem

TURÍN

Bývalého kapitána české reprezentace Pavla Nedvěda rozlítil pětizápasový trest, který dostal po pátečním utkání druhé italské ligy v Janově, a pohrozil, že by mohl skončit s fotbalem. Záložník Juventusu Turín popírá, že by během hádky a strkanice po svém vyloučení šlápl úmyslně na nohu rozhodčímu Stefanu Farinovi.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Pavel Nedvěd

Článek

Juventus požádal svou hvězdu, aby se k záležitosti veřejně nevyjadřovala, dokud nebude projednáno odvolání, ale Nedvěd dal prostřednictvím agenta Mina Raioly průchod svému hněvu. "Zinédine Zidane dostal trest na tři zápasy za úder hlavou. Co jsem udělal já, že jsem dostal pět utkání?" tlumočil Raiola fotbalistova slova v listu Gazzetta dello Sport.

"Jestli mají v úmyslu řídit věci takhle, může se stát, že s fotbalem skončím," reagoval držitel Zlatého míč pro nejlepšího hráče Evropy za rok 2003 na úterní verdikt disciplinární komise, která mu sečetla dva prohřešky z pátečního duelu - zákrok na janovského obránce Franceska Begu, kterému v nastaveném čase šlápl na kotník, a poté údajné napadení rozhodčího.

Požene to až do Štrasburku?

"Pavel mi řekl, že se s tím rozhodnutím nemůže smířit a že Farina je lhář. Vůbec ho prý nenapadl a nešlápl mu schválně na nohu," uvedl Raiola. "Na toho rozhodčího už si stěžovala řada klubů včetně Chelsea, Barcelony, Interu i AC Milán. Tresty musejí odpovídat provinění, což není tento případ. Když se to nezmění, bude uvažovat o konci kariéry," dodal agent.

Pokud mu po odvolání nebude trest snížen, bude moci Nedvěd znovu nastoupit až 20. ledna příštího roku. Raiola prý zvažuje, že by případ předložil Evropskému soudu pro lidská práva ve Štrasburku. "Distanc na pět utkání znamená, že Nedvěd nemůže měsíc a půl hrát. Na tak dlouhou dobu nelze občanovi bránit v práci. To by mu mohli zrovna tak zrušit smlouvu," prohlásil zástupce českého hráče, jenž v pátek vstřelil úvodní gól zápasu v Janově, který skončil nerozhodně 1:1.

Juventus Nedvěda nepodržel

Nedvědovi se rovněž nelíbí, jak se v situaci zachoval Juventus. "Pavel chce, aby v Juve věděli, že nesouhlasí s jejich postojem. Klub musí reagovat a zjednat si respekt," řekl Raiola.

Podle čtyřiatřicetiletého záložníka Juventusu je jeho trest jedním z následků korupční aféry, která zasáhla nejvíce právě turínský klub. "Stará dáma" přišla o dva tituly z posledních sezon, byla přeřazena do druhé ligy a hraje v ní s odpočtem devíti bodů. "Pavel je přesvědčen, že tým doplácí na to, co se stalo v létě, ale to nebyla chyba hráčů. Jestli to takhle půjde dál, měli radši klub zničit nebo mu odečíst 40 bodů," uvedl Raiola.

Reklama