Hlavní obsah

Sionko: Místo jsem si musel vybojovat zpátky

GLASGOW/PRAHA

Fotbalisté Glasgow Rangers přejeli v zápase 18. kola skotské ligy doma v Ibrox Parku před padesáti tisíci diváky Hibernian 3:0, když všechny tři branky dali během 36 minut první půle. Na 2:0 zvyšoval český záložník Libor Sionko, který měl radost z úspěšného návratu do základní sestavy. KOMENTÁŘ LIBORA SIONKA

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Libor Sionko na tréninku fotbalové reprezentace v Seefeldu

Článek

"Vyšlo to velice dobře. Hlavně v prvním poločase jsme soupeře jednoznačně přehráli. Trenér Le Guen říkal, že to byla naše nejlepší půle za dobu, co v klubu je.

Vedli jsme už po čtvrthodině hry, kdy se trefil Chorvat Pršo. Můj gól padl po nízkém centru z levé strany Adama. Míč prošel do vápna, náš útočník ho pustil mezi nohama a dostal se až ke mně. Skluzem jsem ho dopravil do sítě z malého vápna. Když přidal Barry Ferguson třetí branku, bylo prakticky hotovo.

Nastoupil jsem na svém oblíbeném postu pravého záložníka a měl jsem velkou radost, že jsem se konečně dostal do základní sestavy. Vždyť jsem sedm týdnů kvůli nataženému zadnímu stehennímu svalu nehrál celý zápas a v závěru už jsem toho taky měl plné zuby. Kvůli únavě jsem střídal asi deset minut před koncem.

V minulých třech utkáních po zranění jsem už od trenéra dostal důvěru na pár minut a teď napočtvrté mi dal šanci od začátku. Měl jsem velkou radost. V tréninku jsem makal naplno, ale konkurence je tady obrovská, takže jsem si místo musel vybojovat zpátky. Jistotu, že bude pořád hrát, tady nemá nikdo.

V tabulce jsme udrželi druhé místo před Aberdeenem. Vedoucí Celtic v neděli nezaváhal, mají na nás náskok šestnácti bodů a to je strašně veliký odstup. Museli by několikrát klopýtnout a my naopak nezaváhat. Ale v neděli s nimi hrajeme doma derby a určitě se na ně budeme chtít vytáhnout. A hned v dalším kole nás čeká Aberdeen. Tyhle dva zápasy bychom potřebovali vyhrát.

Ještě ve čtvrtek hrajeme poslední utkání ve skupině Poháru UEFA proti Partizanu Bělehrad. Sice už máme jistý postup, ale chceme zvítězit. Už kvůli fanouškům. Určitě přijde zase plný stadión. Jako na každý zápas.

Fotbal je tady pro lidi svátek a musím přiznat, že už všichni žijí hlavně tím derby. Každým dnem bude atmosféra houstnout. S Jirkou Jarošíkem si určitě během týdne alespoň zavoláme. Potkat se asi nestihneme, protože my hrajeme ještě ten pohár a já tady navíc mám rodinu, takže vůbec na nic jiného není čas. Ale byl bych rád, kdybychom si proti sobě zahráli.

Program skotské ligy je hodně nahuštěný, takže není moc prostoru na regeneraci. Už před přestupem do Skotska jsem musel počítat s tím, že budeme hrát i během Vánoc. Pokud se nepletu, tak máme zápas den před Štědrým dnem a tři dny po něm, mezi tím budeme mít tréninky. No a pak se hraje 30. prosince a 2. ledna. Jsem s tím smířený a musím to překousnout. Určitě si i tak doma svátky hezky užijeme."

Reklama

Související témata: