Hlavní obsah

Nedvědův trest platí, nesmí hrát pět zápasů

TURÍN

Juventus Turín neuspěl s odvoláním proti trestu pro Pavla Nedvěda, takže český fotbalista zmešká ve druhé italské lize pět zápasů. Bývalý reprezentační kapitán dostal minulý týden dlouhý zákaz startu za to, že v utkání s Janovem šlápl na soupeře a posléze navíc při protestech stoupl na nohu sudímu, který mu udělil červenou kartu.

Článek

Zástupci Juventusu se před jednáním odvolací komise nechali slyšet, že doufají, že Nedvědův trest bude zkrácen na tři zápasy. Jejich přání však nebylo vyslyšeno a český záložník nesmí hrát až do 20. ledna.

Turínský klub i hráč však hodlají bojovat dál a případ předají vyšší instanci. "Cítíme se velmi poškozeni. Doufali jsme ve zmírnění trestu, který nadále považujeme za nepřiměřený," řekl sportovní ředitel Juventusu Alessio Secco. Nedvěd už vynechal minulou sobotu zápas proti Veroně, v pátek bude "Stará dáma" bez jeho pomoci bojovat o body v Ceseně.

Rozhodčí Stefano Farina v zápisu o utkání uvedl, že mu Nedvěd šlápl na nohu schválně, což fotbalista popřel. Držitel Zlatého míče za rok 2003 byl z výroku disciplinární komise rozčarován a v italských médiích se dokonce objevily zprávy, že kvůli přísnému trestu zvažuje konec kariéry, což Nedvěd později popřel.

Před odvolacím řízením však zopakoval, že mu vadí současné poměry v italském fotbale. Podle listu Tuttosport bude po sezóně zvažovat, zda má pokračovat v kariéře.

Změnili jsme se, ostatní ne

Nedvěd míní, že zatímco Juventus po trestu za korupční aféru nastoupil novou cestu, ostatní jedou ve starých kolejích. "Juventus se změnil, ale ostatní ne. Zbytek fotbalového světa je stejný jako předtím. Nevím, jestli mám pokračovat, nebo ne. Tohle není žádná sranda," citoval českého hráče Tuttosport.

"Po tom, co se stalo v létě, se sudí rozhodli, že když budou na pochybách, budou pískat proti nám. Musejí si myslet, že bychom si mohli něco vytrpět," prohlásil Nedvěd s odkazem na rozsáhlý skandál, v němž byl jeho zaměstnavatel hlavním aktérem. Bývalý manažer Juventusu Luciano Moggi byl označen za hlavního viníka, jenž ovlivňoval rozhodčí, a Juventus jako jediný z odsouzených klubů musel do druhé ligy. Navíc přišel o tituly z posledních dvou sezón.

Nemůže zapomenout

Údajná nevraživost vůči Juventusu prý nijak neovlivní Nedvědův přístup k fotbalu. "Pořád trénuji se stejným zápalem a odhodláním jako dříve," ujistil čtyřiatřicetiletý hráč.

Trest, kvůli kterému vypadne na dlouhou dobu ze hry, ho stále velmi trápí. "Doufal jsem, že na to zapomenu, ale nejde to. Neříkám, že jsem se nezachoval špatně. Nejednal jsem s Farinou správně a nedal mladým dobrý příklad. Byl jsem naštvaný a vrhnul se agresivně k rozhodčímu, ale nikdy jsem neměl v úmyslu ho napadnout a nešlápl mu na nohu schválně. Jeho zápis neodpovídá pravdě," zopakoval Nedvěd.

Své šance u odvolací komise nechtěl odhadovat. "Vůbec jsem nečekal, že dostanu pět zápasů. Jak jsem řekl už dříve, Zinédine Zidane dostal trest na tři utkání, a to praštil Marka Materazziho hlavou. Tohle prostě nedává smysl," řekl nesouhlasně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články