Hlavní obsah

Barthez se vrací k fotbalu, bude chytat za Nantes

Bývalý mistr světa a Evropy Fabien Barthez se vrací k fotbalu. Dva měsíce po ukončení kariéry ohlásil velký návrat a v brance týmu FC Nantes chce novému zaměstnavateli pomoci se záchranou ve francouzské lize. Předseda Nantes Rudi Roussillon oznámil, že pětatřicetiletý gólman má připravenou smlouvu zatím na osmnáct měsíců.

Foto: www.abc.net.au

Francouzský brankář Fabien Barthez.

Článek

Nantes v létě přišlo o Mickaëla Landreaua, jenž přestoupil do Paris St. Germain, a srbský nováček v týmu Vladimir Stojkovič neoplývá mezi tyčemi jistotou. Zástupci klubu se netajili tím, že v lednovém přestupovém termínu chystají výrazné změny a nakonec se jim podařilo přimět k návratu na trávník zkušeného Bartheze.

"Kdyby mi zavolali před dvěma měsíci, asi bych řekl ne. Kontaktovalo mě dobrých patnáct klubů, ale nebyl jsem připravený. Teď už jsem," řekl francouzský gólman televizní stanici TF1. Po ligové sezoně strávené v Marseille chytal naposledy v červenci ve finále mistrovství světa, poté oznámil odchod do sportovního důchodu.

Někdejší brankář Manchesteru United získal s francouzskou reprezentací světový titul v roce 1998 a evropský o dva roky později. Dnes nevyloučil, že se nepokusí znovu prosadit do národního týmu. "Mou prioritou je vrátit se na tu nejvyšší úroveň," prohlásil. "Po šampionátu jsem si myslel, že už hrát nebudu. Potřeboval jsem čas a odstup," dodal.

Z Marseille v létě odešel, aby mohl být na blízku nemocné matce. K Nantes se připojí po zimní přestávce a osminásobnému mistrovi se pokusí pomoci odlepit se z předposledního místa v ligové tabulce.

Reklama

Související témata: