Hlavní obsah

Inter devátou výhrou za sebou překonal klubový rekord

Deváté vítězství za sebou v italské lize v neděli zaznamenali fotbalisté Interu Milán, když porazili Messinu 2:0. O jedno utkání tak překonali klubový rekord v počtu vyhraných zápasů bez přerušení.

Foto: inter-calcio.it

Brazilský fotbalista Adriano

Článek

Inter vede soutěž o sedm bodů před AS Řím, který se oklepal z třígólové porážky v derby s Laziem a třetí Palermo zdolal suverénně 4:0. Proměněnou penaltou a další brankou v nastavení k výhře přispěl kapitán Totti, jenž se s 11 góly osamostatnil v čele tabulky střelců. Jeho tým tak navázal na sérii šesti vítězství, která předcházela nepodařenému derby.

Trenér Roberto Mancini díky úspěšnému tažení milánského celku překonal své zkušenější kolegy. Osmi výher po sobě na lavičce Interu dosáhli Tony Cargnelli v sezoně 1939-40, Helenio Herrera (1964-65) a Giovanni Trapattoni (1988-89). "Je to pro mě pocta být porovnáván s těmito trenéry," řekl Mancini. "Ale nejdůležitější je, že jsme si udrželi náskok v čele a že se nedostáváme pod velký tlak. Řím a Palermo mají jistě kvality na to, aby nám zkomplikovaly cestu za titulem," dodal.

Materazzi poslal Inter do vedení

Inter poslal do vedení až na začátku druhého poločasu obránce Materazzi, když předvedl parádní akrobatickou střelu přes hlavu. Podle hráčových slov to byl nejhezčí gól jeho kariéry. Pojistku pak přidal za dalších deset minut švédský střelec Ibrahimovic. Vedoucí celek tak v soutěži nadále nepoznal hořkost porážky.

V utkání mezi Parmou a Chievem Verona se oba soupeři vystřídali vedení, ale jejich duel nakonec skončil remízou 2:2. Chievo šlo do vedení zásluhou proměněného pokutového kopu Zanchetty, jenže hned za dvě minuty vyrovnal Budan. Po změně stran Parmě zajistil náskok Dessena, ale poslední slovo měl v 65. minutě D'Anna.

Zápas mezi Catanií a Empoli byl odložen kvůli podmáčenému hřišti.

Itálie - 16. kolo:
Ascoli - FC Turín 0:2 (59. z pen. a 90.+1 Rosina), Inter Milán - Messina 2:0 (49. Materazzi, 59. Ibrahimovic), Livorno - Lazio Řím 1:1 (65. Lucarelli - 25. Panděv), Parma - Chievo 2:2 (25. Budan, 57. Dessena - 23. Zanchetta z pen., 65. D'Anna), Reggina - Sampdoria Janov 0:1 (66. Quagliarella), Siena - Bergamo 1:1 (85. Frick - 36. Migliaccio), AS Řím - Palermo 4:0 (44. a 83. Mancini, 56. z pen. a 90.+1 Totti).
Tabulka a statistiky soutěže

Reklama

Související témata: