Hlavní obsah

Podle Ajaxu půjde Grygera do Juventusu, manažer to popřel

TURÍN

Fotbalový reprezentant Zdeněk Grygera už je údajně domluven na letním přestupu z Ajaxu Amsterodam do Juventusu Turín. Nizozemskému listu De Telegraaf to řekl technický ředitel Ajaxu Martin van Geel. Avšak Tomáš Klečka z agentury Nehoda Sport, která hráče zastupuje, to v rozhovoru s ČTK popřel.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Zdeněk Grygera

Článek

K uzavření přestupu prý dosud nedošlo, konkrétní jednání se teprve povedou. Podle Klečky navíc o Grygeru stále usiluje i Inter Milán, současný lídr italské ligy.

"Zdeněk je momentálně s Ajaxem na soustředění v Jihoafrické republice a do návratu, který je naplánován kolem 20. ledna, se určitě nic nestane. Jednání sice pokračují, ale v tuto chvíli rozhodně nic podepsaného není," řekl Klečka.

Kam přestoupí Zdeněk Grygera?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Nizozemská média ale už mají jasno: Grygera od příští sezóny vymění červenobílé barvy Ajaxu za černobíle pruhovaný dres Juventusu Turín, kde se stane spoluhráčem svého kamaráda a někdejšího parťáka z reprezentace Pavla Nedvěda. "Juventus se k nám choval korektně a oficiálně nás informoval, že od příští sezóny bude Grygera jeho hráčem," uvedl Van Geel.

Grygerovi skončí smlouva v Ajaxu na konci této sezóny a už dříve avizoval, že kontrakt neprodlouží. V červnu tak z Nizozemska odejde zadarmo. Otázkou zůstává, jestli na Apeninský poloostrov zamíří v zimním přestupním termínu, nebo až v létě. "Do 14 dnů bude definitivně jasno, jestli Zdeněk odejde do Juventusu, nebo jiného italského celku," řekl Grygerův manažer David Nehoda.

Reklama