Hlavní obsah

Neymar opět zabodoval. Tentokrát však v netradiční disciplíně

Dauhá/Praha

Během zimní pauzy vyrazil tým Paris Saint-Germain na krátkou týmovou dovolenou do katarského Dauhá. A jedna z jeho největších hvězd, Brazilec Neymar, i na dovolené prokázal své kvality. Překvapivě však nikoli ve fotbale.

Foto: Sport.cz

Brazilský fotbalista Neymar (ilustrační foto)

Článek

Skupinka složená z trenéra Thomase Tuchela a 12 hráčů včetně například Cavaniho, Mbappého či Buffona měla během pobytu v Asii možnost vyzkoušet si velmi neobvyklou disciplínu - závod velbloudů. A to nikoli jen z pozice diváků, ale přímo jako trenéři.

Každému byl přidělen velbloud, kterého účastníci "koučovali" pomocí vysílaček z auta jedoucího podél čtyřkilometrové trati. Po dvou závodech se jako nejtalentovanější kouči projevili právě hvězdný Brazilec a kouč Tuchel, jejichž velbloudi se ukázali být nejrychlejší. Jak je však z videa patrné, dobře se bavili nejen vítězové, ale i jejich spoluhráči - koučování si viditelně užíval například gólman Gianluigi Buffon.

Neymar na velbloudích závodechVideo: PSG, Reuters

Za vítězství inkasovali Neymar a Tuchel každý po 25 000 eur. Peníze jim však nezůstaly, jdou totiž do Nadace Paris Saint-Germain

Reklama