Hlavní obsah

Ševčenko: Nebudu obětní beránek!

LONDÝN

Ukrajinský útočník Andrej Ševčenko, jenž přišel do fotbalové Chelsea v létě za neuvěřitelných 30 miliónů liber, byl v médiích označen za donašeče. Nařčení si vyslechl od několika spoluhráčů a možná též od trenéra Mourinha, jimž se nezdá, jak se mohou některé interní informace z kabiny dostat k majiteli klubu Romanovi Abramovičovi. Střet názorů ruského miliardáře s portugalským trenérem odstartoval kolotoč událostí a spekulací.

Článek

Bývalý elitní kanonýr AC Milán je pod palbou kritiky ze všech stran. V dresu Blues nastřílel ve třiceti utkáních pouhých pět branek, což je o poznání méně, než se od něj očekávalo. To by snad ještě nebylo tak hrozné, podobný osud měl na Stamford Bridge i Gianluca Vialli.

Do klubu tehdy Ital přišel jako vyhlášený střelec, ale první sezónou se doslova protrápil. Zakončil jí dokonce na lavičce náhradníků. V druhé sezóně nasázel 19 branek a rázem bylo vše zapomenuto. Ve třetím ročníku se stal managerem Chelsea, kterou přivedl k vítězství v Ligovém poháru a Poháru vítězů pohárů a stal se klubovou legendou.

Kdo donášel Abramovičovi?

Ševčenkův život v klubu ztěžuje nemilost trenéra Mourinha a nově i zatím nevysvětlená aféra. Ta ještě zhoršila ovzduší uvnitř organizace vítěze posledních dvou ročníků Premier League. Ruský majitel Abramovič pozastavil trenérovi Mourinhovi přestupové radovánky, ten možná z klubu odejde.

Spekulacemi se to jen hemží a uprostřed toho všeho přišli někteří hráči s tím, že Ševčenko donáší důvěrné informace z kabiny majiteli klubu. "S Abramovičem mám stejný vztah, jako každý jiný hráč, tedy čistě profesionální. On je majitel a já hráč," tvrdí Ukrajinec a rezolutně dodává: "Nebyli jsme spolu na večeři, ani si nevoláme, jak se objevilo v tisku!"

Nejtěžší chvíle kariéry

Otázka je, zda mu spoluhráči věří. Ať je to jak chce, Andrej Ševčenko to bude mít v Chelsea ještě opravdu těžké. Uvidíme, jak se s tím vyrovná. Vzhledem k tomu, že na pozici outsidera na trávníku i mimo něj není zvyklý, čeká jej možná nejtěžší překážka v jeho hvězdné kariéře. Například minulý týden prohlásil běloruský záložník konkurenčního Arsenalu Alexander Hleb: "Ševčenko je prostě příliš starý a nestačí vysokému tempu anglické Premier League."

"Je to opravdu těžké, když vás hodí doprostřed dění, se kterým nemáte nic společného a použijí vás jako obětního beránka," stěžuje si třicetiletá hvězda a dodává: "Nezbývá mi, než na sobě tvrdě pracovat." Odpovědné osoby v klubu, by měly situaci urychleně vyřešit, takto podlomené vnitřní vztahy jen stěží pomohou ve stíhání Manchesteru United na prvním místě Premier League.

Reklama

Související témata: