Hlavní obsah

Čech si po tréninku pochvaloval novou "zápasovou" helmu

LONDÝN

Fotbalový brankář Petr Čech si na tréninku Chelsea poprvé vyzkoušel novou helmu, s níž by měl nastupovat do jarních zápasů londýnského klubu. Hráčův manažer Pavel Zíka ČTK řekl, že si Čech ochrannou pomůcku velmi pochvaloval. Nyní záleží už pouze na tom, zda anglická asociace Čechovi udělí výjimku a povolí mu helmu používat i v soutěžních zápasech.

Článek

Jedno je ale jisté: Čech, který by mohl nastoupit už v sobotním ligovém šlágru v Liverpoolu, s přilbou vyrobenou na Novém Zélandu a vyvedenou v černé barvě nemá žádný problém. I přesto, že v minulých týdnech absolvoval tréninky s jiným typem helmy. "Zásilka se zápasovou přilbou dorazila do Londýna až ve středu večer, Petr si zápasovou helmu dnes poprvé vyzkoušel a byl po tréninku moc spokojený. Prý bylo všechno bezproblémové," řekl Zíka.

Čech, jehož návrat do branky po středeční důkladné prohlídce v Oxfordu povolili i lékaři, v polovině října loňského roku utrpěl po souboji se záložníkem Readingu Stephenem Huntem frakturu lebky; proto nyní musí chodit do branky se speciální ochranou hlavy. Čtyřiadvacetiletý gólman používá přilbu podobnou těm, které mají třeba ragbisté. "Petr má k dispozici špičkový výrobek, který splňuje všechny parametry. Měl na výběr víc modelů," uvedl Zíka.

Helma jej vůbec neomezuje

Jeden z nejlepších brankářů světa přilbu používá i při všech trénincích, podle svých slov si už na netradiční novinku zvykl. "Helma mi nijak nebrání v tom, abych mohl podat stoprocentní výkon. Vůbec ničím mě neomezuje, vidím v ní dobře," řekl Čech na nedělním vyhlášení ankety Sportovec roku.

Čech bude teď s napětím čekat, jak v pátek rozhodne anglická Fotbalová asociace. Pokud mu helmu povolí používat, jeho návratu do branky už nebude nic stát v cestě. Naposledy nastoupil 14. října v osudném utkání v Readingu, kde se vážně zranil, nyní se zřejmě objeví na liverpoolském stadionu Anfield Road. "Petr je na zápas připraven, prý se cítí velmi dobře," dodal Zíka.

Reklama