Hlavní obsah

Deschamps: Nedvěd bude po té době jako nová posila

TURÍN

Návrat Pavla Nedvěda po pětizápasovém disciplinárním trestu bere trenér Juventusu Didier Deschamps, jakoby jeho tým získal novou posilu. Český fotbalista prý cítí po dlouhé herní pauze ohromnou motivaci. Od vyloučení v utkání v Janově 1. prosince se Nedvěd poprvé představí v sobotu v zápase s Bari.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Pavel Nedvěd

Článek

"Je to paráda, že je zpátky. Nemohl hrát tak dlouho, že to vypadá, jako bychom teď podepsali nového hráče," řekl francouzský kouč italským novinářům.

"Má větší motivaci než jindy a bude pro nás výhodou i z psychologického hlediska, protože když je na hřišti, je to úplně jiný tým," prohlásil Deschamps, jehož svěřenci navzdory bodovému odpočtu za korupci vedou tabulku.

Nedvěd se proti trestu marně odvolával a před svým návratem potvrdil, že dlouhou nečinností trpěl. "Pět zápasů byla dlouhá doba, déle už bych to doma nemohl vydržet. Už se nemůžu dočkat," řekl bývalý reprezentační kapitán.

Del Piero oslaví "pětistovku"

Stále se zlobí na rozhodčího Stefana Farinu, který ho vyloučil za šlápnutí na protihráče a následně do zápisu uvedl, že mu Nedvěd úmyslně stoupl na nohu, když protestoval proti červené kartě. Český záložník to označil za lež.

"Pořád si myslím, že ten trest byl nespravedlivý, ale už to chci hodit za hlavu. Každopádně nemám v úmyslu se s Farinou usmiřovat," prohlásil Nedvěd, který bude v sobotu asistovat u 500. startu Alessandra del Piera v barvách Juventusu. Turínskému tým bude pro změnu chybět Jonathan Zebina, který dostal trest na tři zápasy za vyloučení v úterním duelu s Cesenou.

Reklama

Související témata: