Hlavní obsah

Ještě ani nemá podepsanou profesionální smlouvu, ale už je o něj zájem. Syna mistra světa chtějí velkokluby

Monako/Praha

Syn slavného Liliana Thurama Khephren jde ve stopách svého otce. Je mu teprve sedmnáct, ale už po něm pošilhávají slavné a velké kluby. Zájem prý má Chelsea a Liverpool, oba kluby by mladého Thurama rády podepsaly už v létě. S informací přišel server Daily Mail.

Foto: asmonaco.com

Mladý talent Khephren Thuram

Článek

Mladý Thuram je jedním z nejvíce ceněných hráčů monacké akademie. V klubu hrajícím francouzskou nejvyšší soutěž však ještě nepodepsal profesionální smlouvu. Právě toho chtějí angličtí giganti v nejbližším přestupovém období využít. Kromě nich mladíka bedlivě sleduje i turínský Juventus.

Na rozdíl od svého otce, který byl vynikajícím obráncem, Khephren válí jako záložník. Má za sebou už i seniorský debut, když se objevil v utkání Ligy mistrů mezi Monakem a Atléticem Madrid. Do listopadového zápasu, který madridský klub vyhrál 2:0, naskočil v 63. minutě.

Otec Khephrena Lilian Thuram je mistr světa (1998) i Evropy (2000). S Parmou získal v sezoně 1998/1999 Pohár UEFA. Hrál i za AS Monako, Juventus a Barcelonu. Právě on odolává nabídkám Monaka, protože chtěl vidět, jak se jeho syn bude vyvíjet a zvolit pro něj správný směr.

Další Thuramův syn, 21letý Marcus, je také fotbalista. Hraje na pozici útočníka za francouzský Guingamp.

Reklama