Hlavní obsah

Viceprezident fotbalového Slovanu Bratislava může skončit kvůli hajlování za mřížemi

Bratislava
Aktualizováno

Tohle vypadá na pořádný průšvih. Vyšetřovatel slovenské Národní kriminální agentury NAKA podal návrh na obžalobu na viceprezidenta fotbalového klubu ŠK Slovan Bratislava Ivana Kmotríka mladšího za hajlování. Hrozí mu trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let. Ve čtvrtek o tom informovala slovenská policie na sociální síti.

Foto: Sport.cz

Fotbalisté Slovanu Bratislava v úvodním utkání 2. předkola Evropské ligy porazili kosovské Feronikeli 2:1.

Článek

„Dne 30. července 2019 ukončil vyšetřovatel NAKA řízení v trestní věci obviněného Ivana K. obviněného z úmyslného přečinu projevu sympatie ke hnutí směřujícímu k potlačení základních práv a svobod s návrhem na podání obžaloby," uvedla policie.

Loni v květnu po ukončení utkání Slovnaft Cup mezi Slovanem a Ružomberkem. Kmotrík mladší na ploše Stadionu Antona Malatinského v Trnavě zdravil fanoušky zdviženou pravicí. „Použitím nacistického pozdravu měl projevit sympatie k nacistickému hnutí a k nacistické ideologii," dodala policie.

Disciplinární komise Slovenského fotbalového svazu loni potrestala Kmotríka mladšího pokutou ve výši 10 tisíc eur (přes čtvrt milionů korun) za hrubé nesportovní chování.

Reklama

Související témata: