Hlavní obsah

Děsivé zranění reprezentačního gólmana. Dostal kopačkou do obličeje a musel na operaci

Bratislava/Praha

Slovenský mládežnický reprezentant Frederik Valach nebude na utkání 11. kola 2. slovenské fotbalové ligy vzpomínat v dobrém. Brankáře Petržalky nakopl během souboje o míč hráč Liptovského Mikuláše přímo do obličeje. Gólman ztratil vědomí a musel být okamžitě převezen do nemocnice. Rozsah a četnost poranění si vyžádají operaci. Stav Valacha je nyní stabilizovaný.

Foto: Sport.cz

Slovenský mládežnický reprezentant Frederik Valach je ošetřován po tvrdém zákroku soupeře. Zdroj: www.fcpetrzalka.sk

Článek

Hostující kapitán Dušan Kucharčík si během víkendového duelu 2. nejvyšší slovenské soutěže nepočínal v souboji s gólmanem domácí Petržalky zrovna v rukavičkách. Po vzájemném střetu s Frederikem Valachem poslal mládežnického reprezentanta rovnou do nemocnice. Za nešetrný zákrok si vysloužil červenou kartu.

Klub následně vydal prohlášení, ve kterém okomentoval zdravotní stav dvacetiletého brankáře, a výčet zranění není příjemným čtením. „Vyšetření odhalilo tříštivou zlomeninu pravé čelisti, zlomený nos, zlomeninu spodní části očnice a tříštivou zlomeninu pravé lícní kosti," konstatoval pro klubový web týmový doktor MUDr. Rudolf Sokol.

„Jeho stav je stabilizovaný, je při vědomí. Ve středu podstoupí plánovanou operaci. léčba potrvá 3-6 měsíců," doplnil lékař. Petržalka utkání dotáhla do vítězného konce, když klub z městské části Bratislavy přestřílel Liptovský Mikuláš poměrem 4:3.

Reklama

Související témata: