Hlavní obsah

Fotbalista Zenitu nechtěně prozradil taktiku celému stadionu. Na co by si příště měl dát pozor?

Petrohrad/Praha

Pořád se někdo dívá. To by měli mít aktéři dění na fotbalových trávnících neustále na paměti. Legrační vsuvku si pro návštěvníky fotbalového utkání Ruského poháru mezi Zenitem Petrohrad a FK Tomem Tomsk nevědomky připravila lavička domácího celku. Hvězdy účastníka Ligy mistrů se totiž na střídačce pustily do rozebírání taktiky. Když si následně uvědomily, že je snímá kamera a jejich posunky jsou vysílány živě na velkoplošné obrazovce, snažily se celou situaci vtipně zahrát do autu.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Fotbalista Zenitu Petrohrad Magomed Ozdojev během 3. kola základní části Ligy mistrů.

Článek

Bývalý obránce Chelsea Branislav Ivanovič, nyní válčící v Zenitu Petrohrad, strávil utkání osmifinále Ruského poháru na lavičce. A právě na ní se rozhodl s Jurijem Žirkovem zřetelnou gestikulací rozebírat taktické pokyny. O tom, že ho zabírají kamery a jeho trenérská vložka je promítána na velkoplošné obrazovce, neměl zjevně nejmenší tušení.

Spoluhráč po Ivanovičově levici se ho na to snažil upozornit, když si toho do konverzace zapálený Srb konečně všiml, ztuhl mu úsměv na rtech. Ze situace se pak k pobavení všech snažil vybruslit naznačováním dalších, tentokrát již smyšlených pokynů.

Legrační záznam umístili na sociální síti Twitter zástupci Zenitu společně s vtipným komentářem. „Když si uvědomíš, že jsi právě sdělil taktiku tvého týmu celému stadionu," zněl popisek videa, pod kterým reagovaly zástupy pobavených fanoušků.

Zenit středeční osmifinále poháru nad Tomskem ovládl poměrem 4:0. První celek ruské Premier Ligy přivítá příští týden v úterý doma v Gazprom Aréně v rámci 4. kola skupinové fáze Ligy mistrů Red Bull Lipsko. Petrohradským fotbalistům patří se čtyřmi body ve skupině G prozatím druhá příčka právě za zmiňovaným německým soupeřem, který má na kontě bodů šest.

Reklama

Související témata: