Hlavní obsah

Další faux pas ve spojitosti se systémem VAR. Obrazovka přenášela záběry z parkoviště

Další kontroverze. Pobavení diváků vyvolala situace z utkání izraelské fotbalové ligy mezi Makabim Haifa a Bejtarem Jeruzalém. Rozhodčí duelu se na pokyn asistenta vydal v nastaveném čase přezkoumat ruku v pokutovém území. Místo záběrů sporné situace ale vysílala televize video z parkoviště. Otázkou zůstává, co na obrazovce viděl sudí.

Foto: Scott Heppell, Reuters

Systém VAR v utkání anglické Premier League. Ilustrační foto

Článek

Vítězství domácího Makabi poměrem 3:1 stvrdil v 8. minutě nastavení domácí fotbalista Tjarron Chery z penalty. Pokutovému kopu ale předcházel humorný moment.

Arbitr duelu se po poradě s videorozhodčím vydal přezkoumávat ruku hostujícího hráče v pokutovém území. To, co ale vysílala izraelská televize, muselo na ústech diváků vyvolat úsměv. Na jednom záběru sudí upřeně hleděl na obrazovku, na tom druhém někdo nesl kameru skrze parkoviště pod stadionem.

Humorná situace vyvolala na internetu vlnu reakcí. Jedni se vzniklým trapasem náramně baví. Další spojují kontroverzní moment s nepřipraveností fotbalu na zavedení videa a na časté amatérské chyby, které VAR od jeho zavedení doprovázejí.

Reklama

Související témata: