Hlavní obsah

Král je v hledáčku slavného klubu z Premier League!

Newcastle/Praha

Fotbalista Spartaku Moskva Alex Král by mohl znovu měnit dres. O českého reprezentačního záložníka se údajně zajímá Newcastle United, aktuálně 13. tým Premier League. S informací přišel sportovní server The Athletic.

Foto: Sport.cz

Alex Král v dresu Spartaku Moskva.

Článek

Jednadvacetiletá fotbalová kometa přestoupila do Spartaku Moskva ze Slavie v září loňského roku za 310 milionů korun. Byl to po Tomáši Rosickém druhý nejdražší odchod z tuzemské ligy. Z východní destinace by se Král nyní mohl přesunout na Ostrovy, konkrétně do Newcastlu United. Píše o tom novinář Chris Waugh, který se pro server The Athletic na fotbalové Straky specializuje.

Newcastle sužuje početná marodka a kouč Steve Bruce nutně potřebuje během zimního přestupového období vyztužit chřadnoucí střed pole. Devětapadesátiletý trenér má údajně v hledáčku více jmen. Vedle Krále se prý hovory ohledně příchodů točí i kolem Granita Xhaky z Arsenalu, Ibrahima Sissoka ze Štrasburku a dalších.

Král se v nedávném rozhovoru pro web Sport.cz nechal slyšet, že anglická soutěž je jeho vysněným působištěm. Zároveň však dodal, že není třeba bláznit a za každou cenu někam přestupovat.

„Věřím, že letošní rok bude zase o kousek lepší než minulý, budu pro to dělat maximum. Jasně, mám sny i vysoké cíle, je však třeba jít postupnými kroky," řekl odchovanec Moravské Slavie a dodal, že pokud nějaká nabídka přijde, bude ji konzultovat se svým agentem Karolem Kiselem.

Reklama