Hlavní obsah

Vrba začal v Razgradu vítězně! Jak si na mě hráči zvykají, nevím. Já si jedu svojí cestou, řekl kouč

Praha

Úspěšná premiéra. Trenér Pavel Vrba začal po odchodu z Viktorie Plzeň nové angažmá vítězně, v sobotu dovedl bulharského mistra Ludogorec Razgrad k triumfu 2:0 nad osmým celkem polské ligy Wislou Plock.

Foto: Sport.cz

Trenér Ludogorce Razgrad Pavel Vrba během přípravného duelu s polskou Wislou Plock.

Článek

„Jsem rád, že se nám první zápas vydařil. Pomohl nám brzký gól, utkání jsme měli pod kontrolou. Jsem spokojený," lebedil si Vrba v rozhovoru pro bulharskou televizní stanici Nova po přípravném duelu v tureckém Beleku. O čem bývalý kouč plzeňské Viktorie ještě hovořil?

O sžívání se s týmem

„Jak si na mě hráči zvykli? Nevím, musíte se zeptat jich. Já si jedu svojí cestou. Doufám, že Ludogorci pomůžu k tomu, aby byl úspěšný."

O herním modelu

„Přiznám se, že jsme se zatím taktice tolik nevěnovali, spíš se věnujeme kondici, abychom na jaře uspěli. Druhé soustředění v Turecku bude víc založené na taktických věcech. Vycházet budeme ze systému 4-2-3-1."

O nové akvizici, Brazilci Caulym

„Caulyho jsme viděli v několika zápasech v bundeslize. Zaujal nás, je to hráč, který nám v ofenzívě může pomoct. Proto jsme ho angažovali."

O předchozích trenérech Razgradu

„Jsem trenér, který chválí kouče, kteří vedli týmy přede mnou. Chci v Ludogorci navázat na bývalé trenéry, být stejně úspěšný, jako byli oni. Chtěli bychom uspět v lize i v Evropské lize. Pro mužstvo i pro majitele klubu je asi nejvyšší meta Liga mistrů. Tu bych chtěl v Ludogorci zažít."

O těžkém únorovém startu

„Vstup do jarní části bude náročný, čtyři dny po první ligovém utkání nás čeká úvodní zápas s Interem Milán v Evropské lize. Italská liga nemá přestávku, proto v přípravě hrajeme se silnými soupeři, abychom byli na těžký start co nejlíp nachystaní. Inter pro nás bude velkou zkouškou, o to víc chceme být připravení."

Reklama

Související témata: