Hlavní obsah

Rouška z podprsenky, túry a jóga. S manželkou se motivujeme navzájem, hlásí ze Skotska český brankář

Robert NeumannSport.cz

Ještě před deseti dny plynul život ve Skotsku bez větších problémů. Maximálně se řešilo, jestli nebylo odložené kolo fotbalové ligy unáhleným krokem. Teď už je v zemi kvůli pandemii koronaviru všechno jinak. „Udělala se opatření podobná jako v Česku. Je omezený pohyb, obchody jsou zavřené," uvádí brankář prvoligového St. Mirrenu Václav Hladký.

Foto: Archiv Václava Hladkého

Brankář St. Mirrenu Václav Hladký s manželkou Danielou.

Článek

Jediný rozdíl oproti Česku prý je, že Skotové nemají povinnost nosit roušky. S manželkou Danielou jsou však zodpovědní a ohleduplní. Pokud si vyjdou na nákup potravin, roušky si oba nasadí. „Manželka je udělala z podprsenky. Jen na procházkách nebo při túrách do přírody, kde jsme sami, roušky nemáme," podotýká Hladký.

Právě pohybem v přírodě se udržuje ve fyzické kondici. Od poloviny ledna jel v zápasovém rytmu sobota - středa - sobota, teď už je týden bez klasického tréninku. Pro profesionálního sportovce tristní stav.

„Musím se nějak udržovat, túry jsou pro to výborné. Navíc se ženou doma cvičíme. Jsme blázni do jógy, různě posilujeme. Ona jede všechno se mnou, motivujeme se navzájem," uvádí jednička St. Mirrenu.

Jóga pomáhá i mezi tyčemi

„Existuje spousta druhů jógy, my jedeme komplexní. Máme oblíbenou tu, kterou praktikuje jedna Američanka na Youtube. Má dva miliony odběratelů, jejím životním stylem je jóga a veganství. Cestuje po celém světě, po nejkrásnějších koutech, kde cvičí. Jedeme s ní už dva roky," doplňuje Hladký.

Prý si nedovede představit, že by s jógou přestal. Extrémně mu pomáhá mezi tyčemi. „Díky ní mám skvělou ohebnost, což je pro mě, brankáře, velký benefit," pochvaluje si 29letý gólman.

V St. Mirrenu na podzim neprodloužil smlouvu, touží udělat krok vzhůru. Jeho snem je angažmá v Anglii, zprvu ve druhé lize. Točil se kolem něj i slavný skotský Glasgow Rangers. Jenže pandemie koronaviru paralyzovala světový fotbal, jednání o přestupech nyní stojí.

Reklama