Hlavní obsah

Sportovní svět smutní. Bývalý prezident věhlasného klubu podlehl koronaviru

Dakar/Praha

Pandemie si vyžádala další oběť ze sportovního světa. Novému typu koronaviru v úterý podlehl bývalý prezident Olympique Marseille Pape Diouf, bylo mu 68 let. O smrti informoval francouzský fotbalový klub přes sociální sítě. Diouf zemřel v rodném Senegalu poté, co mu v nemocnici diagnostikovali Covid-19. Stal se první oficiální obětí nemoci v zemi.

Foto: Jean-paul Pelissier, Reuters

Bývalý prezident Olympique Marseille Pape Diouf zemřel na nemoc Covid-19. Archivní foto

Článek

Diouf byl prvním černošským prezidentem evropského prvoligového klubu. Začínal jako sportovní novinář, následně začal pracovat pro Olympique a jako agent stál za příchodem některých afrických hvězd. Prezidentem klubu se stal v roce 2005 a ve funkci vydržel do roku 2009. Olympique z jeho téměř pětiletého působení ve vedení v roce 2010 vytěžil mistrovský titul.

Po nakažení nemocí Covid-19 byl Diouf léčen v nemocnici v rodném Senegalu. Lékaři chystali jeho transport do Francie, bývalý funkcionář ale v úterý nemoci podlehl. „Olympique se s velkým smutkem dozvěděl o smrti Pape Dioufa. Pape zůstane navždy v našich srdcích jako jeden ze strůjců historie klubu. Upřímnou soustrast rodině," vydali prohlášení zástupci historicky nejúspěšnějšího francouzského celku.

Diouf byl v aktivních letech své kariéry věhlasným agentem. Mezi jeho klienty patřila největší fotbalová esa včetně Marcela Desaillyho, Basileho Boliho, Williama Gallase, Samira Nasriho nebo Didiera Drogby.

Senegal má v tuto chvíli 175 potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru. Diouf je první oficiální obětí nemoci Covid-19 v zemi.

Reklama

Související témata: