Hlavní obsah

Ibrahimovic pobláznil celý klub. Ten sní o angažování hvězdy

Hvězdný švédský fotbalista Zlatan Ibrahimovic se ve Stockholmu opět postaral o rozruch, když absolvoval další trénink s místním týmem Hammarby. Tím to nemusí skončit. V klubu se netají snem, že by za ně útočník AC Milán hrál také zápasy. Zvláště, když svému pokračování v Itálii není podle všeho příliš nakloněn.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Milánský Zlatan Ibrahimovic při tréninku s Hammarby ve Stockholmu.

Článek

Ibrahimovic do Švédska přicestoval v polovině března, poté co byla kvůli rozšíření nemoci covid-19 přerušena italská liga. Ve skandinávské zemi mohou týmy trénovat společně, protože zakázána jsou shromáždění až nad 50 lidí.

Osmatřicetiletý střelec na konci loňského roku koupil v Hammarby čtvrtinový podíl a to je další příčina toho, že právě on rozpaluje fotbalové dění v celé severské zemi. Nebývale tím popudil fanoušky z rodného Malmö, kde chuligáni dokonce opakovaně poničili Ibrahimovicovu sochu před stadionem. Právě z Malmö kanonýr kdysi vyrazil do velkého fotbalového světa.

Bývalému kapitánovi a historicky nejlepšímu střelci švédské reprezentace na konci června v AC Milán vyprší smlouva a novou podle médií zřejmě nepodepíše. O své budoucnosti zatím Ibrahimovic mlčí. V Hammarby by ho přivítali s otevřenou náručí, i když jsou coby malý klub skeptičtí.

"Samozřejmě bychom chtěli, aby za nás hrál, ale nebavili jsme se o tom. Diskutujeme o různých věcech, protože je to spolumajitel klubu, ale na hřišti je proto, aby se udržoval ve formě," řekl sportovní ředitel Jesper Jansson agentuře Reuters.

Podle asistenta trenéra Joachima Björklunda by Ibrahimovic ve švédské lize Allsvenskan, která kvůli koronavirové pandemii odložila začátek nové sezony, dominoval.

Foto: Philip O'connor, Reuters

Milánský Zlatan Ibrahimovic při tréninku s Hammarby ve Stockholmu.

"Pravděpodobně by si tady mohl dělat, co by chtěl, ale nemyslím si, že to je teď reálná varianta. Vím, že hodně lidí fandí Hammarby i Zlatanovi, ale konečné rozhodnutí je pouze na něm. Ale samozřejmě je u nás víc než vítaný," prohlásil Björklund.

"V těchto těžkých časech pořád nevíme, kdy začne nová sezona. Ale každá extra motivace je dobrá. Když s námi trénuje, můžete vidět, jak se naši hráči snaží předvést," doplnil bývalý Ibrahimovicův spoluhráč z národního mužstva.

Přípravu s někdejším kanonýrem Ajaxu, Juventusu, Interu Milán, Barcelony či Paris St. Germain si užívá i brankář Hammarby David Ousted. "Je to zábava. Zlatanova přítomnost zvyšuje soutěživost. Lidé si užívají, že je tady. Je to dobrý kluk a pochopitelně přináší do tréninků kvalitu. Je to skvělé, zvláště v těchto časech, kdy nehrajeme zápasy," konstatoval dánský gólman.

Reklama