Hlavní obsah

Odejde Neymar do Barcelony? Přišel by o stovky milionů!

Paříž/Praha

Čeká ho zásadní rozhodnutí. Hvězda PSG Neymar byl návratu do Barcelony blízko už loni v létě. Velký comeback se nakonec nekonal, s blížícím se letním přestupovým oknem ale nekonečná přestupová sága znovu nabírá na obrátkách. Španělská média přišla s novými detaily ohledně Brazilcova možného návratu. Osmadvacetiletý fotbalista by se musel vzdát obrovské sumy peněz. Jeho roční plat by klesl o desítky milionů eur.

Foto: Sport.cz

Hvězdný útočník Neymar hraje za PSG od roku 2017, během té doby několikrát laboroval se zraněním.

Článek

Neymar se v nejbližších měsících bude muset rozhodovat, zdali je v jeho kariéře přednější sportovní hledisko, nebo peníze.

Podle španělského deníku Mundo Deportivo jsou zástupci pařížského klubu připraveni nabídnout svému útočnému esu vylepšení smlouvy na neskutečných 50 milionů eur za sezonu plus dalších téměř 14 milionů od katarského sponzora z oblasti bankovnictví (celkem téměř 1,8 miliardy korun).

Barcelona podobnou sumu vyplácí své hvězdě Lionelu Messimu. Nepřekvapí proto, že v případě Neymara by si podobnou částku dovolit nemohla a podle španělských médií je připravena Brazilci nabídnout smlouvu ve výši 20 milionů eur (přes půl miliardy korun).

Neymar, který zatím na vytoužený triumf v Lize mistrů s Pařížským celkem nedosáhl, se v minulosti několikrát nechal slyšet, že by se na Pyrenejský poloostrov do La Ligy rád vrátil.

Barcelona se zase v létě chystá výrazným způsobem obměnit kádr. V poslední době se krom zmiňovaného Neymara hodně skloňuje také jméno argentinského fotbalisty Interu Milán Lautara Martíneze.

Reklama

Související témata: