Hlavní obsah

Trénink inkognito? Nedávná hvězda Slavie za něj vysolila pokutu

Soluň

Stýská se mu po Slavii, v níž byl hvězdou. Návrat do Řecka slovenskému záložníkovi moc štěstí nepřinesl. Miroslav Stoch může být aspoň rád, že PAOK Soluň zatím nesáhl svým fotbalistům na peníze, o snížení platů s nimi zatím ani nejednal. Nedávný hrdina fanoušků sešívaných během individuální přípravy vyfasoval netradiční pokutu. „Doplatil jsem trochu na svou zapomnětlivost,“ usmívá se Stoch.

Foto: Sport.cz

Miroslav Stoch v dresu PAOK Soluň.

Článek

Bezútěšné období, fotbal stojí a nehraje se. Proto záložník přemýšlel, že by se vrátil domů i za cenu, že by si odkroutil povinnou karanténu.

„Uvažovali jsme, že bychom letěli do Česka, ale klub nám zakázal cestovat. Navíc restart společných tréninků nám stále postupně odkládají," kaboní se Miroslav Stoch v rozhovoru pro slovenský deník Šport.

V Řecku také platí různá opatření, nikdo však nepřikázal třeba roušky jako povinnost.

„Ze začátku to měli Řekové lidově řečeno na háku. Celkově se mi ale situace těžko posuzuje, protože trávím hodně času doma. Jezdíme akorát na nákupy a já občas trénuji venku s polským spoluhráčem Karlem Swiderskim. Někteří lidé nosí roušky i rukavice, ale mnoho ne. Čest výjimkám," popisuje 30letý fotbalista.

Neposlal esemesku s šestkou

V Řecku platí jiná pravidla než na Slovensku.

„Například, když jdeme někam ven, musíme poslat esemesku a zadat jeden z důvodů, pro který opouštíme domov. Jednička je cesta do lékárny, dvojka cesta na nákup... Já nejčastěji používám číslo šest, na základě čehož mohu venku běhat. Když vás zastaví policisté, musíte mít u sebe také doklad totožnosti," líčí Stoch.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miroslav Stoch ve slávistickém dresu během utkání s Libercem.

Když se mu doma porouchal běžící pás, povinnosti nesplnil.

„Dohodl jsem se s Karlem, že půjdeme běhat do města na dlouhou promenádu podél moře. Samozřejmě, zapomněl jsem na své povinnosti a neposlal esemesku, navíc jsem si nevzal pas. Karel sice zprávu poslal, ale také neměl doklad totožnosti," vypráví slovenský internacionál.

Trest přišel vzápětí. „Zrovna v ten den nás zastavili policisté. Oba jsme dostali pokutu a už si dáváme pozor. Nikde nikdo nebyl, akorát jsme i ukončili trénink, ale právě tehdy nás odchytili. Naše smůla..." smiřuje se Stoch.

Hledá nové angažmá

Slováky čeká play off Ligy národů, z níž mohou postoupit na EURO. Šampionát byl o rok odložen, což je pro Stocha dobrá zpráva. V Soluni pravidelně nehrál a hledá řešení.

„Z osobního pohledu to byla pro mě opravdu pozitivní novinka. Bohužel, před přerušením soutěže jsem neměl zápasovou praxi a současný stav mi aktuální vyhovuje. Uvědomuji si, že kdyby odklad nepřišel, nemám šanci se dostat na mistrovství Evropy..."

Ideálním řešením je pro něj změna klubového dresu v letním přestupním termínu.

„Mou budoucnost jsme řešili už v zimě. Něco se také rýsovalo, ale pak se fotbalový svět zastavil. Uvidíme, co přinesou další měsíce," očekává Stoch.

Reklama

Související témata: