Hlavní obsah

Bývalá hvězda Slavie je na odchodu. Nové angažmá skončilo fiaskem

Fotbalový záložník Miroslav Stoch je podle informací tureckých médií na odchodu z PAOK Soluň. Slovenský reprezentant odcházel k řeckému mistrovi v létě ze Slavie, v novém angažmá se mu ale nedařilo. PAOK měl před sezonou velké pohárové ambice, ale klubu nevyšlo předkolo Ligy mistrů ani kvalifikace Evropské ligy. Logické zúžení kádru tak během zimní pauzy nejspíš postihne právě bývalou hvězdu Slavie, která se v sezoně objevovala na hřišti spíše sporadicky.

Foto: Sport.cz

Miroslav Stoch v barvách PAOK Soluň.

Článek

Třicetiletý rodák z Nitry působil u řeckého PAOK už v sezoně 2013/2014, návrat do známého prostředí ale nevyšel podle jeho představ. Podle tureckého serveru Ajansspor je fotbalista na odchodu.

"Jsem šťastný, že jsem ode dneška součástí PAOK. Když přišla tahle nabídka, ihned jsem si vzpomněl, že jsme tehdy byli kousek od trofejí, ale nakonec jsme nezískali ani jednu. Je  pro mě velkou motivací to napravit," říkal Stoch v létě při přestupu z pražské Slavie. Zdá se, že k vysněným trofejím má teď oblíbenec fanoušků sešívaných daleko.

Pro samotného fotbalistu bude případné rozvázání spolupráce zjevně také vysvobozením. V dresu PAOK se naposledy představil na začátku listopadu proti Panathinaikosu Atény, trenér ho stáhl o poločase a od té doby se fotbalový světoběžník nevešel ani na soupisku.

Spekulacím navíc nahrává fakt, že PAOK má potíže s pravidly finančního fair play podle regulí UEFA. Na to chce úřadující mistr Řecka zareagovat výprodejem nepotřebných hráčů.

Stoch za svou kariéru vystřídal několik angažmá. Bývalý hráč Chelsea si zahrál například za Bursaspor, FC Twente nebo turecké Fenerbahce. Nejlepší výkony podával v istanbulském velkoklubu a v pražské Slavii. Hbitý záložník s vynikající kopací technikou odehrál v sešívaném dresu 88 utkání, v nichž vsítil 20 branek a na 19 přihrál. Dojde k jeho znovushledání s edenskými tribunami?

Měl by se podle vás Miroslav Stoch vrátit do Slavie?
ano
30,8 %
ne
69,2 %
Celkem hlasovalo 4500 čtenářů.

Reklama