Hlavní obsah

Spartak Moskva povede slavný Dán Michael Laudrup

MOSKVA

Novým trenérem Spartaku Moskva se pravděpodobně už ve středu stane Dán Michael Laudrup. Bývalý vynikající fotbalista se s ruským klubem dohodl na smlouvě na jeden a půl roku. Internetové stránce UEFA to prozradil nový sportovní ředitel Spartaku Valerij Karpin, který při jednání s Laudrupem sehrál klíčovou roli.

Článek

Moskevský klub, jehož dres oblékají i čeští reprezentanti Radoslav Kováč a Martin Jiránek, je už od poloviny srpna bez hlavního trenéra. Místo odvolaného Stanislava Čerčesova mužstvo vede jeho asistent Igor Leďjachov. V lize je Spartak třetí, devět bodů za vedoucí Kazaní, a v předkole Ligy mistrů vypadl s Dynamem Kyjev.

Čtyřiačtyřicetiletý Laudrup by měl mít premiéru na lavičce při víkendovém derby proti FK Moskva. Ve čtvrtek 18. září se pak se svými novými svěřenci představí v Ostravě v prvním kole Poháru UEFA. Zopakuje si tak návštěvu z roku 2003, kdy s Bröndby Kodaň vyřadil Viktorii Žižkov.

Loni v této soutěži ještě jako trenér španělského klubu Getafe došel až do čtvrtfinále. V lize skončil jeho klub na 14. místě a Laudrup odešel, přestože měl smlouvu ještě na další rok. V létě se o jeho služby ucházel Panathinaikos Atény a ještě v pondělí byl ve hře i West Ham United. Dán se však podle ruských zdrojů rozhodl pro Moskvu.

Pro Laudrupa je důležitá Španělština

Důležitou roli prý sehrálo to, že s ním zástupci Spartaku hovořili španělsky, což je jazyk, který dokonale ovládá z dob svého působení v Realu Madrid a Barceloně. "S Karpinem se znám už z dob, kdy hrál ve Španělsku, a rozhovor s ním byl velmi užitečný. Ujasnili jsme si cíle i možnosti klubu a vyřešili také otázky života v Moskvě, které jsou pro mou rodinu velmi důležité," řekl Laudrup deníku Sport Expres.

Michael Laudrup byl nedávno vyhlášen nejlepším dánským fotbalistou všech dob. Za reprezentaci odehrál 104 zápasů a vstřelil 37 branek. Vedle Realu a Barcelony a několika dánských klubů hrál také za Juventus, Lazio Řím, Ajax Amsterodam a japonské Kóbe. Před trenérským působením ve Španělsku vedl doma Bröndby a byl také asistentem u dánské reprezentace.

Reklama

Související témata: