Hlavní obsah

Rangers z piety nehráli ligu, Celtic ji vede o tři body

EDINBURGH

Fotbalisté Celtiku Glasgow vedou skotskou ligu o tři body, jejich hlavní soupeř a městský rival Rangers má ale k dobru utkání, které V sobotu nesehrál z pietních důvodů vzhledem k nedávnému úmrtí šéfa klubu soupeře Dundee United. Eddie Thompson zemřel ve středu v 67 letech na rakovinu prostaty.

Článek

Rangers vstoupí po reprezentační pauze do ligy později a budou dotahovat tříbodový náskok Celtiku, který se od nich odpoutal vítězstvím 2:1 na hřišti Invernessu. Mistrovský celek vyhrál už popáté za sebou, naposledy jej přemohli na konci srpna právě Rangers.

Za dvojicí týmů z Glasgowa se drží Kilmarnock, který doma těsně porazil Motherwell. Nedaří se naopak Hamiltonu, který na svém hřišti nestačil na St. Mirren. Nováček nejvyšší soutěže po slibném úvodu sezóny počtvrté za sebou prohrál a dostal se až do sestupového pásma. K bodům nepomohl Hamiltonu ani český brankář Tomáš Černý, který předvedl v utkání několik dobrých zákroků.

Skotsko - 9. kolo:
Inverness - Celtic Glasgow 1:2, Falkirk - Aberdeen 0:1, Hamilton - St. Mirren 1:2, Kilmarnock - Motherwell 1:0, Glasgow Rangers - Dundee United odloženo.

Reklama

Související témata: