Hlavní obsah

Fotbalisté Celtiku vyhráli derby a vedou ligu o sedm bodů

GLASGOW

Fotbalisté Celtiku vyhráli glasgowské derby na hřišti Rangers 1:0. Obhájci skotského titulu díky vítězství zvýšili svůj náskok na prvním místě tabulky před městským rivalem už na sedm bodů. O výhře Celtiku rozhodl v 58. minutě Scott McDonald, který se trefil z otočky do horního rohu branky Allana McGregora.

Foto: David Moir, Reuters

Scott McDonald (uprostřed) slaví se spoluhráči z Celtiku gól, kterým rozhodl derby s Rangers.

Článek

Přestože domácí měli od začátku utkání na zmrzlém trávníku více ze hry, McDonaldova trefa potvrdila pravidlo z posledních 27 vzájemných zápasů, kdy tým, který v glasgowském derby vstřelil první gól, neprohrál.

Svěřenci trenéra Gordona Strachana zaznamenali v 290. ligovém derby teprve 95. výhru. Naopak Rangers utrpěli na stadionu Ibrox Park teprve druhou prohru v posledních 28 zápasech.

Do branky Hamiltonu se opět postavil brankář Tomáš Černý, jenž zlikvidoval několik nebezpečných střel domácího St. Mirrenu. V 80. minutě už ale kapituloval po dorážce Darga a jeho tým se stále krčí na dně tabulky.

Výsledky - 20. kolo:
Glasgow Rangers - Celtic Glasgow 0:1, Aberdeen - Heart of Midlothian 1:0, Dundee United - Falkirk 1:0, Hibernian - Kilmarnock 2:4, Motherwell - Inverness 3:2, St. Mirren - Hamilton 1:0.

Reklama

Související témata: