Hlavní obsah

V Polsku zatkli kvůli korupci bývalého reprezentanta Reisse

VARŠAVA

Polská policie zatkla v rámci vyšetřování fotbalové korupce bývalého reprezentanta Piotra Reisse z Lechu Poznaň a někdejšího funkcionáře tohoto klubu Przemyslawa E. Oba jsou podezřelí ze zmanipulování zápasů. Policie je převezla do Vratislavi, kde budou obviněni.

Článek

"Zatčení obou osob souvisí s korupční aférou," řekl novinářům Edward Zalewski ze státního zastupitelství ve Vratislavi. "Je to pro nás šokující informace," uvedl Arkadiusz Kasprzak z vedení Lechu.

Šestatřicetiletý Reiss patří mezi legendy poznaňského klubu, v němž začal svou kariéru. Hrál také v Německu například za Herthu Berlín. Od roku 2002 nastupuje opět za Lech a předloni se stal králem střelců polské ligy. V reprezentaci odehrál čtyři utkání a dal jeden gól.

Korupci ve fotbale začala polská policie vyšetřovat v roce 2005. Zatkla už téměř 180 osob, z nichž 17 bylo odsouzeno. Dalších 17 lidí se nyní ze svých činů zodpovídá před soudem. V nejbližší době chce státní zastupitelství obžalovat 44 osob, které policie obvinila z korupce.

Reklama

Související témata: