Hlavní obsah

Cudicini poráží Čecha v golfu, v brance však má Big Pete navrch

PRAHA

Užívá si báječného startu. Reprezentační brankář Petr Čech přispívá k neporazitelnosti fotbalistů Chelsea. Ani v šestém prvoligovém duelu nenašli Blues přemožitele. V londýnském derby zdolali na domácí půdě Tottenham 3:0 a vytvořili rekordní klubovou sérii v Premier League. Již v 11 utkáních po sobě (5 v minulém, 6 v letošním ročníku) získali tři body.

Foto: Gail Burton, ČTK/AP

Petr Čech vychytal pro Chelsea další nulu.

Článek

Big Pete si připsal třetí ligovou nulu v nové sezóně. Spurs prověřili českého brankáře hlavně v úvodních patnácti minutách, kdy Petr Čech vyrazil nohou střelu Defoea při jeho úniku a poté si také poradil s pokusem Huddlestona.

„Takovéto důležité zápasy jsou o první brance. Proto bylo důležité, že jsme po těchto šancích soupeře neinkasovali. Naopak po naší první brance musel Tottenham více otevřít hru,“ pochvaluje si reprezentační gólman na své internetové stránce.

„Kromě úvodu utkání jsme soupeře už prakticky k ničemu nepustili a zápas kontrolovali. Ve druhém poločase jsme měli další šance a mohli dát více gólů, dost našich šancí chytil Carlo,“ popisuje Čech vítězný duel, kterým Blues potvrdili své vedoucí postavení v tabulce.

Po zápase zašel na večeři se zmiňovaným Carlem Cudicinim, svým bývalým parťákem z branky Chelsea, který od loňské sezóny hájí barvy Spurs. „Carlo mě pravidelně poráží v golfu, já jsem rád, že jsem mu to tentokrát mohl oplatit ve fotbale,“ říká Petr s úsměvem na adresu svého kamaráda.

Tottenham je přitom pro Chelsea nenáviděným soupeřem. „Vzájemná nevraživost panuje spíš mezi fanoušky obou táborů, ti to neskutečně prožívají. My hráči zase tolik ne,“ ujišťuje Čech.

Kanonýrem víkendu obránce Pospěch, co na to Baroš?

Čechínova forma těší reprezentačního kouče Ivana Haška, jemuž někteří jeho vyvolení dělají vrásky. Zraněný je nejen náhradní gólman Drobný, ale také obránci Grygera a Kadlec. U hráče Leverkusenu reálně hrozí, že nestihne klíčové kvalifikační duely s Polskem a Severním Irskem (10. a 14. října v Praze).

Z útočníků se o víkendu nikdo netrefil, a tak je trumfl obránce. FC Kodaň, příští soupeř Sparty v Evropské lize, těžil dokonce ze dvou gólů Zdeňka Pospěcha. To je hozená rukavice pro kanonýra posledních dnů Milana Baroše, jehož Galatasaray nastoupí na hřišti Kasimpasy až v pondělí večer.

Jak si o víkendu vedli Haškovi vyvolení
Brankáři:
Petr Čech (Chelsea) - Třetí nula v podzimní lize, proti Tottenhamu (3:0) přispěl k výhře několika vydařenými zákroky.
Jaroslav Drobný (Hertha) - Má natažený zadní sval pravé nohy a odpočine si dva až tři týdny.
Obránci:
Zdeněk Grygera (Juventus) - Ani tentokrát pro zranění nehrál a Stará dáma si bez něj poradila 2:0 s Livornem.
Roman Hubník (Sparta) - Sparta nastoupí v Brně až v pondělí.
Marek Jankulovski (AC Milán) - Při vítězném domácím utkání s Boloňou (1:0) přišel na posledních dvacet minut, připravil jednu šanci.
Martin Jiránek (Spartak Moskva) - Vysloužil si žlutou kartu a jeho tým ztratil v boji o titul porážkou 1:2 na hřišti Saturnu.
Michal Kadlec (Leverkusen) - Z reprezentace má poraněný vaz v kotníku a hrozí mu až měsíční pauza.
Zdeněk Pospěch (FC Kodaň) - Nečekaný český střelec víkendu - k výhře nad Randers (3:0) přispěl hned dvěma góly.
David Rozehnal (Hamburk) - V remízovém duelu ve Frankfurtu (1:1) nenastoupil.
Tomáš Sivok (Besiktas) - Ani on nezabránil domácí porážce 0:1 s Kayserisporem a ztráta obhájce titulu už je hrozivá.
Záložníci:
Tomáš Hübschman (Šachtar Doněck) - Nehrál, jeho tým porazil kyjevský Arsenal na jeho hřišti 4:2.
David Jarolím (Hamburk) - HSV zůstal i po remíze 1:1 ve Frankfurtu v čele tabulky a jeho kapitán znovu podal dobrý výkon.
Radoslav Kováč (West Ham) - Do velké bitvy s Liverpoolem (2:3) zasáhl od 27. minuty a moc nechybělo, aby nakonec hlavou vyrovnal.
Jaroslav Plašil (Bordeaux) - Přišel na hřiště v 67. minutě a lídr tabulky vyhrál na hřišti nováčka z Boulogne 2:0.
Daniel Pudil (Genk) - Na trávníku vydržel do 79. minuty, jeho tým si znovu pohoršil domácí porážkou 1:2 s Charleroi.
Tomáš Rosický (Arsenal) - Nastoupil v 73. minutě, stihl jednu šanci a Kanonýři hladce porazili Wigan 4:0.
Útočníci:
Milan Baroš (Galatasaray) - S Kasimpasou hraje až v pondělí.
Tomáš Necid (CSKA Moskva) - Svou gólovou šanci nevyužil a v 58. minutě byl střídán, Ramosův tým však v derby porazil Dynamo 3:0.
Václav Svěrkoš (Sochaux) - Vysokou domácí porážku s Valenciennes 2:5 podtrhl vyloučením v 82. minutě. Za nebezpečný zákrok na Gomise viděl rovnou červenou kartu.
Jiří Štajner (Hannover) - Nic moc nevymyslel, jeho tým ani na třetí pokus doma nevyhrál a remizoval s Dortmundem 1:1.

Reklama

Související témata: