Hlavní obsah

Nice - Lille 1:1Po remíze soupeřů českých týmů v EL Nice a Lille vede ligu PSG

Aktualizováno

Fotbalisté Lille uhráli v 8. kole francouzské ligy pouze remízu 1:1 na hřišti Nice a přišli o první místo v tabulce. Hosté udrželi nadále neporazitelnost v ročníku, ale díky lepšímu skóre se po sobotním vítězství 4:0 nad Dijonem ujal vedení Paris St. Germain.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Yusuf Yazici z Lille.

Článek

V utkání soupeřů pražských celků Sparty a Slavie ze skupinové fáze Evropské ligy se změnilo skóre až pět minut po změně stran, kdy se po průniku do vápna trefil Kasper Dolberg. Domácím vedení nevydrželo dlouho. V 58. minutě si spravil chuť po čtvrtečním gólovém půstu na Spartě Burak Yilmaz, jinak neproduktivnější hráč Lille v lize. Turecký útočník si zpracoval skákavý míč a z druhého doteku skóroval. Gól dal ve čtvrtém ligovém utkání v řadě.

Remeš porazila domácí Montpellier 4:0 a slaví první vítězství v sezoně. Hattrickem se proti oslabenému soupeři, který zápas dohrával bez dvou vyloučených hráčů, blýskl útočník Boulaye Dia.

Problémy pro Montpellier začaly už po šesti minutách hry, kdy Hilton fauloval v pokutovém území, dostal červenou kartu a penaltu proměnil Dia. V první půlhodině pak hosté díky Diovi a Nathanaelu Mbukuovi přidali ještě dvě branky, další nebyla Remeši uznána kvůli ofsajdu.

Ještě před přestávkou schytal Montpellier další ránu: Damien Le Tallec v pádu nakopl soupeře a byl také vyloučen. Dia dovršil hattrick deset minut po změně stran z dalšího pokutového kopu.

Poprvé po pěti utkáních naplno bodoval Lyon, který doma porazil Monako 4:1. Domácí dali všechny góly už v prvním poločase, dvakrát skóroval Karl Toko Ekambi, jednou Memphis Depay a z penalty Houssem Aouar. Hosté se prosadili jen z pokutového kopu, který krátce po změně stran proměnil Wissam Ben Yedder.

Francouzská fotbalová liga - 8. kolo:
Bordeaux - Nimes 2:0 (80. Briand z pen., 82. Oudin)
Brest - Štrasburk 0:3 (26. Diallo, 40. Lala z pen., 68. Ajorque)
Mety - St. Etienne 2:0 (5. Boulaya, 78. vlastní Sissoko)
Montpellier - Remeš 0:4 (9. z pen., 13. a 56. z pen. Dia, 31. Mbuku),
Nice - Lille 1:1 (50. Dolberg - 58. Yilmaz)
Lyon - Monako 4:1 (34. a 44. Ekambi, 12. Depay, 41. Aouar z pen. - 47. Ben Yedder z pen.)

Reklama

Související témata: