Hlavní obsah

Neprůstřelný brankář Bolek má namířeno do Newcastlu

PRAHA

Český fotbal by mohl mít v anglické lize dalšího zástupce. Brankář Petr Bolek ze slovenské Senice má namířeno na hostování do Newcastlu. Oba kluby jsou domluveny a ostravský rodák již odcestoval do Anglie, kde podstoupí testy, po nichž se ve slavném celku definitivně rozhodnou o jeho angažování.

Článek

Sedmadvacetiletý Bolek, který v české lize neodchytal ani minutu, v minulé sezóně držel 797 minut čisté konto a měl velký podíl na druhém místu Senice ve slovenské lize. Následně byl vyhlášen nejlepším brankářem soutěže.

Zájem měli i v Rusku

Přes léto měl několik nabídek na přestup. Například ze Slovanu Bratislava nebo třetiligového anglického Leytonu Orient. "Dostali jsme několik konkrétních nabídek. Zájemci byli z ostrovů, ale také z ruské nejvyšší soutěže. Pak se přihlásil Newcastle a předběžně jsme se dohodli na hostování s opcí," uvedl prezident Senice Viktor Blažek.

Bolek odcestoval do Newcastlu hned po sobotním utkání se Zlatými Moravci, v němž znovu neinkasoval. "Petr absolvuje několik tréninků a lékařskou prohlídku. Poté se trenér Alan Pardew rozhodne, zda s ním podepíše smlouvu," řekl sportovní ředitel Senice Dušan Vrťo. "Těším se. Chci zabojovat o tuto velkou šanci," dodal Bolek.

Následoval by Srníčka

Newcastle je čtyřnásobným anglickým mistrem a šestkrát vyhrál Anglický pohár. Jeho dres už oblékal jiný český brankář Pavel Srníček. Aktuálně má k dispozici brankářkou trojici Steven Harper, Tim Krul a Ole Soderberg.

Bolek by byl letos sedmým Čechem na soupiskách anglických celků po Petru Čechovi (Chelsea), Tomáši Rosickém (Arsenal), Marcelu Gecovovi, Zdeňku Grygerovi (oba Fulham), Radku Černém (QPR) a Romanu Bednářovi (West Bromwich).

Reklama

Související témata: