Hlavní obsah

Fotbalový trenér Levý bude trénovat albánské mistry ze Skënderbeu

Český fotbalový trenér Stanislav Levý povede tým albánských šampionů KF Skënderbeu Korcë. Třiapadesátiletý kouč, který před necelými třemi lety naposledy vedl v české lize Zlín, je v novém působišti od úterý. Jeho asistentem bude Zdeněk Bečka. ČTK o angažování Levého informoval agent Zdeněk Nehoda, který dohodu mezi trenérem a klubem zprostředkoval.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Trenér Stanislav Levý

Článek

Úkolem Levého bude vytáhnout mužstvo Skënderbeu, které se v létě představilo i v 2. předkole Ligy mistrů a vypadlo s Apoelem Nikósie po prohrách 0:2 a 0:4, ze současného desátého místa v domácí soutěži. Klub, sídlící ve městě Korcë, má po čtyřech odehraných kolech na svém kontě pět bodů.

"V albánském fotbale máme dobré kontakty, a když se mužstvu nepovedl start do ligy, prezident klubu se na nás obrátil s žádostí o tip na zkušeného trenéra. Standa (Levý) se jim od začátku zamlouval. I pro něj je šance vést špičkový albánský tým výzvou, byť bude v mistrovském týmu od začátku pod tlakem," řekl Nehoda.

Pro někdejšího reprezentačního obránce Levého, který zářil hlavně v Bohemians Praha, bude angažmá v Albánii další zkušeností poté, co v Německu vedl celky TeBe Berlín, Hannoveru a Saarbrückenu. V české lize vedl Slovácko, Plzeň a Zlín, v druhé lize byl koučem a sportovním ředitelem Viktorie Žižkov, působil také ve vedení blšanského klubu.

Před dvěma lety se Levý neúspěšně ucházel o post kouče súdánské reprezentace. Nedávno se spekulovalo o tom, že by mohl převzít pražskou Slavii, kam ale nakonec zamířil František Straka.

Reklama

Související témata: