Hlavní obsah

Čech: Všichni byli překvapení, že mi přestup zatrhli

RENNES

Fotbalový brankář Petr Čech stále věří v zázrak. Jeho zaměstnavatel z Rennes náhle změní názor a kývne na nabídku Chelsea, reprezentační gólman si sbalí věci a odkvačí do Anglie... "I spoluhráči jsou překvapeni, že mi klub tak obrovskou šanci zatrhl. Ještě snad není vše ztraceno," prohlásila jednadvacetiletá opora Rennes pro Právo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Petr Čech

Článek

"Teď bude záležet na Chelsea, jak se k tomu postaví. Posledního ledna přestupy končí," věděl Čech, že čas na jednání se rychle krátí. Odmítl však tezi, že by mu myšlenky na Anglii vytěsnily z hlavy výsledky Rennes. "Na hřišti mě Chelsea vůbec nezajímá! To ani nejde, ani na chvilku. Vždy musím myslet jen a jen na utkání..."

Pak se vrátil k jasné sobotní výhře 4:0 nad Sochaux. Nečekaně vysoké vítězství přiblížilo Rennes záchraně. Nyní je jedenácté, na sestupující pozice má náskok sedmi bodů. "Pro mě to byl pohodový zápas. V první půli jsem zlikvidoval jednu ránu doprostřed branky, ve druhé jednu poslal nad břevno a dvě chytil do koše. Mimo to jsem řešil jen jedinou ošemetnou situaci. Prostě klídek."

V Rennes však v minulém týdnu nepanovala zrovna pohoda. Tým totiž prohrál po nejhorším výkonu v sezóně s posledním Toulouse a bylo dusno. "Koukali jsme na video, rezebírali to a diskutovali," líčil Čech. Po hladké výhře se bouře uklidnila. "Že by mi však posun v tabulce mohl pomoci k odchodu do Londýna, tak to asi těžko...," povzdechl si brankář.

Rennes nyní čeká pohár, příští týden se liga nehraje.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.